Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 28 Σεπτεμβρίου 2024

Γκάλαντ: Είμαστε δυνατοί – Ιράν: Το έργο του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά το θάνατό του

Γκάλαντ: Είμαστε δυνατοί – Ιράν: Το έργο του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά το θάνατό του

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο» είναι η ανακοίνωση των IDF

«Στους εχθρούς μας, λέω: είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι. Στους εταίρους μας, θα έλεγα: ο πόλεμός μας, είναι ο δικός σας πόλεμος. Και στον λαό του Λιβάνου, λέω: ο πόλεμός μας δεν είναι μαζί σας. Ήρθε η ώρα για αλλαγή».

Αυτά αναφέρει –μεταξύ άλλων– ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, σε ανάρτηση βίντεο στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Όπως ο Γκάλαντ σημείωσε, ο Νασράλα ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία χιλιάδων Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών καθώς και ξένων πολιτών.

 Ιράν: Το έργο του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά το θάνατό του

Το έργο του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί παρά τον θάνατό του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπειτα από ένα χρόνο διασυνοριακών συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, διατείνεται το Ιράν, όπως αναφέρει το AFP.

Πηγή: Ministerio iraní de Exteriores, via AP, Archivo

«Ο ένδοξος δρόμος του ηγέτη της αντίστασης, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί και ο ιερός του στόχος θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κουντς [Ιερουσαλήμ], Θεού θέλοντος», γράφει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Χ, πενθώντας για τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, επιβεβαίωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (28/9) τον θάνατο του αρχηγού της, Χασάν Νασράλα, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής (27/9). Το Ιράν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά του Ισραήλ, λέγοντας πως «θα πληρώσει», ενώ ο Αλί Χαμενέι καλεί τον μουσουλμανικό κόσμο να ταχθεί στο πλευρό των τρομοκρατών του Λιβάνου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Χεζμπολάχ, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του Ισραήλ.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο» είναι η ανακοίνωση των IDF στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Το Ισραήλ γνώριζε επί μήνες πριν από το χτύπημα στη Βηρυτό για τη θέση του αρχηγού της Χεζμπολάχ, και η απόφαση να χτυπηθεί ελήφθη αυτή την εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ πίστευε ότι το παράθυρο ευκαιρίας για να τον εξουδετερώσει θα έκλεινε, όπως αναφέρουν τρεις ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας στους New York Times.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι η εξουδετέρωση του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, κάνει τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος. Ωστόσο, «δεν έχει τελειώσει, η Χεζμπολάχ έχει περισσότερες δυνατότητες», αναφέροντας ότι μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν την τρομοκρατική οργάνωση σε ολόκληρο τον Λίβανο.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube