Γεώργιος Καμπάς: Πάμε σε κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Γεώργιος Καμπάς: Πάμε σε κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Γεώργιος Καμπάς: Πολεμικός συναγερμός! Βράζει η Μέση Ανατολή. Πάμε σε κλιμάκωση της κατάστασης.

Άνοιξε το βόρειο μέτωπο στο Ισραήλ και είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν μιλάμε για τη Χαμάς, αλλά μια οργάνωση παραστρατιωτική και τρομοκρατική που είναι η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν και έχει εκατοντάδες πυραύλους. Σπάνε το ηθικό των ισραηλινών. Έστω και ένας πύραυλος να χτυπήσει έδαφος είναι κίνδυνος για τις υποδομές και κρατά σε πολεμικό συναγερμό όλη την περιοχή. Είναι μια κλιμάκωση της κατάστασης. Δεν έγινε εκεχειρία στη Γάζα και εκτίμησή μου είναι, ότι το επόμενο βήμα για το ισραήλ είναι οι χερσαίες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουν μια buffer zone στα νότια του Λιβάνου 20-25 χιλιομέτρων. Μιλάμε τότε για στρατιώτες στο πεδίο, οπότε θα έχουμε νεκρούς και άλλα πράγματα. Εκεί το μαξιλάρι θα ελέγχεται από τις ισραηλινές δυνάμεις, ώστε να μην εκτοξεύονται πύραυλοι εκεί και να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί πρόσφυγες στο Βόρειο Ισραήλ. Εκεί όμως θα δημιουργηθούν αλυσιδωτές καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε περιφερειακή σύρραξη. Σίγουρα Αίγυπτος και Ιορδανία, δεν θα μπούνε σε τέτοια πράγματα, επειδή από πίσω είναι η Αμερική. Η Συρία δεν είναι σε κατάσταση να επιχειρήσει. Οπότε όλα δείχνουν το Ιράν.

Όσον αφορά το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στον ΟΗΕ, δεν συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα, λόγω προσυνεννόησης. Η Τουρκία είναι αναθεωρητική! Θέλει να τα αλλάξει. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήθελε να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ήταν μια συνάντηση χαλαρή, μετά τα όσα έγιναν στην Κάσο. Επίσης οι Τούρκοι διαχωρίζουν την Ελλάδα από την Κύπρο. Εμείς δεν απαντήσαμε καθόλου και οι ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ δεν άγγιξαν το θέμα της Κύπρου. Όταν υπάρχει εχθρική στάση πρέπει και να μαζεύεσαι. Κάνουμε βήματα προς τα πίσω, για να υπάρχει ηρεμία. Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχουν και όρια. Το να συνεχίσουμε ήρεμο αέρα πάνω από το Αιγαίο, γιατί ήρεμα νερά με έξαρση του μεταναστευτικού δεν έχουμε, δεν μπορεί να επιτευχθεί με υποχωρήσεις.

Σωστή κίνηση η 4η Belharra, αλλά και η τοποθέτηση Scalp Naval στις τρεις φρεγάτες. Γιατί στέλνουμε μήνυμα στον αντίπαλο. Ότι μπορούμε να χτυπήσουμε σε βάθος. (για αλλη μέρα)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube