Ο Μισέλ Μπαρνιέ «είναι ένας πρωθυπουργός υπό εποπτεία » προειδοποιεί ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά.

«Από σήμερα, ο Μισέλ Μπαρνιέ είναι ένας πρωθυπουργός υπό επιτήρηση, υπό δημοκρατική επιτήρηση (…) Δεν διορίστηκε χάρη σε εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος του Rassemblement national, παρά τις «φωνές» που λένε ότι χάρη στον συνδυασμό της Μαρίν Λε Πεν, διορίστηκε πρωθυπουργός ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

«Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα πρέπει να ενσωματώσει τα θέματα του Rassemblement national στο έργο του», πρόσθεσε στο BFMTV ο Ζορντάν Μπαρντελά, λέγοντας ότι το κόμμα του «θα έχει αναμφίβολα ρόλο διαιτητή τους επόμενους μήνες».

«Αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην πολιτική χωρίς εμάς μας», σχολίασε σκωπτικά ο Μπαρντελά.

«Από τώρα και στο εξής, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμάς. Και παρά την αφύσικη συμμαχία των βουλευτικών εκλογών εναντίον μας, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην πολιτική εναντίον μας ή χωρίς την έγκριση μας», δήλωσε ο πρόεδρος του RN.

«Χαίρομαι που το Rassemblement National απέτρεψε την άκρα αριστερά από το να πάρει την εξουσία», πρόσθεσε από το Châlons-en-Champagne (στον Μάρνη).

Ναυτεμπορική με πληροφορίες από Le Figaro