Γενικά θέματα 6 Σεπτεμβρίου 2024

Επιχείρηση άλωσης του Έβρου εκ των έσω

Επιχείρηση άλωσης του Έβρου εκ των έσω

Διδυμότειχο: Αρκετές αγορές σπιτιών από μουσουλμάνους και στους Μεταξάδες

Έλληνες μουσουλμάνους κατοίκους απέκτησε τους τελευταίους μήνες το χωριό Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr συνολικά 7 οικογένειες απέκτησαν σπίτια στο χωριό.

“Στο χωρίον Μεταξάδες…” που λέει και το γνωστό θρακιώτικο τραγούδι “Βασιλκούδα”, έδρα δήμου μέχρι τον “Καλλικράτη” αλλά πλέον με πολύ λίγους σε σχέση με το παρελθόν κατοίκους, δεν υπήρχαν καθόλου μουσουλμάνοι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, Έλληνες μουσουλμάνοι που έμεναν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στην Γερμανία ως μετανάστες, κάποιοι από το γειτονικό χωριό Πολιά που κατοικείται στην πλειοψηφία του από μουσουλμάνους, αγόρασαν σπίτια, με λίγες χιλιάδες ευρώ. Η αξία τους άλλωστε επειδή τα χωριά “σβήνουν” έχει πέσει πάρα πολύ και πωλούνται ακόμα και σε άριστη κατάσταση κάτω από 30.000 ευρώ. Σε αυτά έμεναν ηλικιωμένοι που πέθαναν και τα παιδιά τους ή γενικότερα οι κληρονόμοι τα πούλησαν για δικούς τους λόγους.

Οι Μεταξάδες βέβαια δεν είναι το μοναδικό χωριό της περιοχής Διδυμοτείχου, που ξαφνικά εμφανίστηκαν Έλληνες μουσουλμάνοι από Αθήνα, Θράκη και διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας και αγόρασαν σπίτια για να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι. Σε άλλα όπου υπήρχαν από πολύ παλιά μουσουλμάνοι, όπως στην Κυανή, την Σαύρα και την Πολιά, αυτό έχει γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ και σε Ρήγιο, ακόμα και Κουφόβουνο συνέβη κάτι παρόμοιο. Σε Κυανή και Σαύρα μάλιστα, με δεδομένο ότι Χριστιανοί κάτοικοι έχουν μείνει στη συντριπτική πλειοψηφία ηλικιωμένοι, τα αμέσως επόμενα χρόνια το πιθανότερο είναι να αποτελέσουν πλειοψηφία οι Έλληνες μουσουλμάνοι.

Φυσικά ούτε οι κάτοικοι των Μεταξάδων αλλά και των υπόλοιπων χωριών έχουν κάποιο πρόβλημα με τους μουσουλμάνους νέους συγχωριανούς τους, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασχολούνται με το θέμα. Ψάχνουν να βρουν μήπως… κρύβεται κάτι άλλο πίσω από όλα αυτά ή… πετούν χαρταετό; Γιατί εδώ μιλάμε για το νομό που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και όχι για Ροδόπη ή Ξάνθη και όταν “ξυπνήσουν” θα είναι πολύ αργά.

Πηγή: evros-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube