Έλληνες και Τούρκοι νέοι ανθυπολοχαγοί – Βίοι παράλληλοι;

Έλληνες και Τούρκοι νέοι ανθυπολοχαγοί – Βίοι παράλληλοι;

Το τουρκικό στράτευμα λοιπόν θα χάσει έναν αριθμό νέων αξιωματικών λόγω υπέρμετρου ενθουσιασμού όμως το ελληνικό στράτευμα χάνει ανθυπολοχαγούς την τελευταία 4ετία λόγω πολλών παραγόντων.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αν και ο μισθός ενός νέου Συμβασιούχου Οπλίτη τελειόφοιτου Γυμνασίου στην Τουρκία, ξεπερνά τον μισθό ενός νέου Έλληνα ανθυπολοχαγού. Επίσης υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα διαμονής στρατιωτικών στην παραμικρή γωνιά της Τουρκίας, από το Κάρς μέχρι το Χάκκαρι και από το Χατάϊ μέχρι την Αδριανούπολη.

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης

Μάταια Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί, θεωρητικοί του κεμαλισμού, δημοσιογράφοι και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα CHP που ίδρυσε ο Κεμάλ πασχίζουν να σώσουν από την αποπομπή τους νέους ανθυπολοχαγούς οι οποίοι ύψωσαν τα ξίφη τους μετά την τελετή ορκωμοσίας και φώναξαν συνθήματα όπως “είμαστε στρατιώτες του Ατατούρκ”.

Ο Υπουργός Άμυνας αλλά και οι Αρχηγοί των Κλάδων στην Τουρκία τηρούν ένοχη σιωπή αφού δεν τολμούν να πουν στον Ερντογάν ότι αυτό αποτελεί μία στρατιωτική παράδοση.

Έτσι κατόπιν δηλώσεων του Ερντογάν, αναμένεται η αποπομπή δεκάδων νέων ανθυπολοχαγών με αποτέλεσμα να μείνουν κενές θέσεις στον τουρκικό στρατό. Πρώτος και επανειλημμένα έχω γράψει ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα εμπιστοσύνης στο στράτευμα από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μαθηματικά αυτό δεν θεωρείται μεγάλη απώλεια καθώς κάθε χρόνο από την τουρκική Σχολή του ΣΞ (αντίστοιχη της ΣΣΕ) αποφοιτούν περίπου 1.000 ανθυπολοχαγοί. Ιδεολογικά όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα επανέλθουμε με νέα ανάλυση.

Το τουρκικό στράτευμα λοιπόν θα χάσει έναν αριθμό νέων αξιωματικών λόγω υπέρμετρου ενθουσιασμού όμως το ελληνικό στράτευμα χάνει ανθυπολοχαγούς την τελευταία 4ετία λόγω πολλών παραγόντων.

Για τον δικό μας Στρατό Ξηράς είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη η απώλεια μεγάλου αριθμού νέων ανθυπολοχαγών δηλαδή της ελπίδας του Στρατού μας, με αφορμή την λανθασμένη εκτίμηση του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την ημέρα της εφαρμογής του μέτρου αλλά κυρίως λόγω της αποστροφής της νεολαίας προς τις παραγωγικές σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) λόγω της παντελούς αδιαφορίας της πολιτείας προς τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των ΕΕΔ.

Αν και το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, απλώς να θυμίσω ότι, ο μισθός ενός νέου Συμβασιούχου Οπλίτη τελειόφοιτου Γυμνασίου στην Τουρκία, ξεπερνά τον μισθό ενός νέου Έλληνα ανθυπολοχαγού καθώς επίσης ότι υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα διαμονής στρατιωτικών στην παραμικρή γωνιά της Τουρκίας, από το Κάρς μέχρι το Χάκκαρι και από το Χατάϊ μέχρι την Αδριανούπολη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube