Έλι Κοέν, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ: Η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια

Έλι Κοέν, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ: Η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια

Η διασύνδεση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα» για το Ισραήλ

Η διασύνδεση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα» για το Ισραήλ και ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Κοέν αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Γεώργιο Παπαναστασίου.

«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το έργο «θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω Κύπρου και Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

«Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διάφορες αγορές ενέργειας και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο», υπογραμμίζει ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας.

Σε αναδημοσίευση της ανάρτησης, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, τόνισε από την πλευρά του ότι ο διασυνδετήριος αγωγός είναι «η πρώτη πραγματική υλοποίηση» της «έννοιας συνδεσιμότητας και των διαδρόμων».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube