REAL TIME |

Βουλγαρία , Τουρκία 15 Σεπτεμβρίου 2024

Χρυσό αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ κατάσχεσε η Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία

Χρυσό αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ κατάσχεσε η Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία

Ο λαθραίος χρυσός ήταν κρυμμένος σε όχημα που έφευγε από τη Βουλγαρία με προορισμό την Τουρκία.

Οι αρχές στη Βουλγαρία κατέσχεσαν το ρεκόρ 125 κιλών χρυσού στο σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο στα σύνορα με την Τουρκία.

Η δεσμευμένη ποσότητα, η οποία περιλαμβάνει αδήλωτα χυτά χρυσά, κοσμήματα, ράβδους, νομίσματα και άλλα αντικείμενα χρυσού αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε σε μια συλλογική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν το τελωνείο Καπιτάν Αντρέεβο, η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και η Συνοριακή Αστυνομία.

Η κατάσχεση αποκαλύφθηκε σε κοινή ενημέρωση την Παρασκευή, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας και του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Ο οδηγός, Βούλγαρος υπήκοος, συνελήφθη και κατηγορήθηκε ενώ στο αυτοκίνητο βρισκόταν μαζί του ένας άλλος άνδρας με βουλγαρική και τουρκική υπηκοότητα, ανέφεραν αξιωματούχοι στην ενημέρωση.

«Αποκτήσαμε πληροφορίες για το κύκλωμα λαθρεμπορίου πριν από αρκετούς μήνες. Πηγαίνει από την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ατανάς Ιλκόφ.

Ο λαθραίος χρυσός ήταν κρυμμένος σε όχημα που έφευγε από τη Βουλγαρία με προορισμό την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια του ενδελεχούς τελωνειακού ελέγχου, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν χυτά χρυσά, ράβδους, νομίσματα και άλλα αντικείμενα κρυμμένα στο χώρο του αερόσακου του αυτοκινήτου, αφού αφαίρεσαν το κάλυμμα του ταμπλό.

Ο Γκεόργκι Ντίμοφ, διευθυντής της Τελωνειακής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι «η σχολαστική τελωνειακή επιθεώρηση διήρκεσε περισσότερες από 13 ώρες», χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη ποσότητα λαθρεμπορίου χρυσού που έχει κατασχεθεί ποτέ στα βουλγαρικά σύνορα.

Η Βουλγαρία, η οποία βρίσκεται σε μια διαδρομή ναρκωτικών από τη Μέση Ανατολή στη Δυτική Ευρώπη, έχει λάβει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει τη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο.

Euronews

Μετάφραση στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube