Video 19 Σεπτεμβρίου 2024

Χάθηκε η ισορροπία με τα κινητά στα σχολεία!

Χάθηκε η ισορροπία με τα κινητά στα σχολεία!

Χωρίς προβλήματα και αντιστάσεις από τα παιδιά, κατά τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς, φαίνεται να προχωρά το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών εντός του σχολείου από τους μαθητές, λέει στον star fm και στην εκπομπή “Ήρθε η Ώρα” η δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Λαμίας Μαρία Βε. Η τιμωρία κυμαίνεται κλιμακωτά, ανάλογα με την χρήση του κινητού, ενώ για την σωστή εφαρμογή του μέτρου, όπως οι μαθητές έτσι και οι εκπαιδευτικοί δεν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο. Είναι σημαντικό τονίζει, το παράδειγμα των μεγάλων προς τα παιδιά και τους εφήβους, που πρέπει να συμπορεύονται με την τήρηση κανόνων ορίων, που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στην ψηφιακή εποχή μας, παιδιά και έφηβοι είναι απορροφημένοι στα κινητά τους τηλέφωνα και οι γονείς ανησυχούμε και εύλογα, με το ενδεχόμενο εθισμού των εφήβων σε αυτά. Τα σημάδια του εθισμού, τις ψυχοσωματικές συνέπειες του κινητού στα παιδιά, συμβουλές για να βρει ο έφηβος, την ισορροπία μεταξύ του ψηφιακού κόσμου και της πραγματικής ζωής, συζητήσαμε στην εκπομπή Ήρθε η Ώρα, του star fm με την παιδοψυχολόγο Κρυσταλλία Αποστόλου. Αφορμή, το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στο σχολείο, ένα μέτρο που σωστά κατά την κυρία Αποστόλου αυστηροποιείται τώρα, αφού ισχύει από το 2006, αλλά με την ανοχή εκπαιδευτικών και γονιών χάθηκε η ισορροπία και το μέτρο από παιδιά και εφήβους. Πάντως τα μηνύματα που λαμβάνει από γονείς και εκπαιδευτικούς από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, είναι θετικά, ότι καλώς έγινε αυστηρό, με την επιβολή ποινών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube