ΗΠΑ 1 Σεπτεμβρίου 2024

Μπάιντεν: Πιστεύω πως είμαστε στα πρόθυρα συμφωνίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Μπάιντεν: Πιστεύω πως είμαστε στα πρόθυρα συμφωνίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδικάζοντας, ωστόσο, τις πράξεις της Χαμάς και διαμηνύοντας ότι «θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους».

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε πως εξακολουθεί να είναι «αισιόδοξος» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ώστε να σταματήσει ο πόλεμος.

«Νομίζω πως είμαστε κοντά στο να έχουμε μια συμφωνία», είπε. «Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει».

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε πως «εξακολουθούν να γίνονται συναντήσεις».

«Νομίζω πως μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία, όλοι έχουν πει ότι συμφωνούν στις αρχές» που θα τη διέπουν, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους»

Όσον αφορά τον Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, που είχε συλληφθεί όμηρος στη διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ κοντά στη Γάζα, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε, «Είχε μόλις κλείσει τα 23. Σχεδίαζε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. Οι γονείς του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ και ο Τζον Πόλιν «ήταν θαρραλέοι, συνετοί και ακλόνητοι ακόμη και ενόσω υπέμεναν αυτό που δεν θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί».

«Αγωνίστηκαν αδιάκοπα για τον γιο τους και όλους τους ομήρους που κρατούνταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Τους θαυμάζω και πενθώ μαζί τους πιο βαθιά απ’ ό,τι οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν», είπε ο πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε πως «οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων».

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ανέφερε σε μια δήλωση ότι καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη βαναυσότητα της Χαμάς, και αυτό πρέπει να κάνει και όλος ο κόσμος. Η Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών για να διαδεχθεί τον Μπάιντεν, είπε πως η ίδια και ο πρόεδρος θα παραμείνουν αταλάντευτοι στη δέσμευσή τους να απελευθερώσουν τους Αμερικανούς και όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube