Ουκρανία , Ρωσία 14 Σεπτεμβρίου 2024

Απειλές Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή

Απειλές Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή

Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει το Κίεβο με μη πυρηνικά όπλα

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει το Κίεβο με μη πυρηνικά όπλα, ως απάντηση στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ήδη τυπικά τους λόγους για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά μπορεί αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις νέες τεχνολογίες όπλων της για να μετατρέψει το Κίεβο σε μια τεράστια, διαλυμένη περιοχή όταν εξαντληθεί η υπομονή της.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει τονίσει ότι εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας, αυτό θα σημαίνει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με το NATO και η Μόσχα θα αντιδράσει αναλόγως.

Η απειλή του Πούτιν υπογραμμίζει την ανησυχία της Μόσχας για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η απόφαση να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία με δυτικά όπλα. «Το ζήτημα δεν είναι αν θα επιτραπεί στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία ή όχι», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι αυτό θα σήμαινε την άμεση εμπλοκή των κρατών του NATO στον πόλεμο.

liberal.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube