Αναστάσιος Λαυρέντζος: Νούμερα που ζαλίζουν στο μεταναστευτικό!

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Νούμερα που ζαλίζουν στο μεταναστευτικό!

Ζαλίζουν τα νούμερα των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, για το Α΄6μηνο του 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως τονίζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, ο καθηγητής Διαχείρισης Κρίσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι αφίξεις παράνομων μεταναστών (18.508) παρουσίασαν αύξηση κατά +122% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023. Επιπλέον, αυξήθηκαν σημαντικά (+67%), οι διαμένοντες στα νησιά, οι οποίοι έφθασαν και πάλι τους 18.416 τον Ιούνιο, και δεύτερον, αυξήθηκαν οι μεταφορές των αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα. Όσον αφορά την εθνικότητά τους, οι αιτούντες άσυλο προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν (27,4%), τη Συρία (21,5%), την Αίγυπτο (9,6%), την Τουρκία (6,7%) και την Παλαιστίνη (4,2%). Ακολουθούν χώρες όπως το Πακιστάν (3,9%), το Ιράκ (3%), η Ερυθραία, η Υεμένη κ.λπ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλικιακή κατανομή των αιτούντων άσυλο. Όπως προκύπτει πάντα από τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το 25% αφορούσε ανηλίκους, το 55% αφορούσε την ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών και το 20% την ηλικιακή ομάδα 35-64 ετών. Επίσης το 74% ήταν άνδρες και μόνο το 26% ήταν γυναίκες.

Από τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι αυτοί που καταφθάνουν στην Ελλάδα είναι κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ. Ο κ.Λαυρέντζος αναφέρεται και στο δυσμενές για τη χώρα μας καθεστώς που ισχύει, με την βούλα της ΕΕ, η Ελλάδα να είναι πρώτη χώρα υποδοχής και πρώτη χώρα ασύλου, ενώ την υποχρεώνουν να έχει τα ανατολικά της σύνορα ανοιχτά και τα βόρεια σύνορα κλειστά, για να προστατεύονται οι μεγάλες ευρωπαικές χώρες από αθρόες μεταναστευτικές ροές. Οι παγίδες του μεταναστευτικού πολλές και δυστυχώς η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στο μεταναστευτικό, καταλήγει ο κ.Λαυρέντζος. Όταν λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι “έλυσε το μεταναστευτικό”, εννοεί ότι έχει θέσει το μεταναστευτικό σε μια κατάσταση, χωρίς εξάρσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει τεθεί σε λειτουργία μια ορισμένη διαδικασία υποδοχής, διαχείρισης και εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube