REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 17 Αυγούστου 2024

Ζελένσκι: Θα χορηγήσει ιθαγένεια σε ξένους μαχητές και τις οικογένειές τους

Ζελένσκι: Θα χορηγήσει ιθαγένεια σε ξένους μαχητές και τις οικογένειές τους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει υπηκοότητα σε ξένους εθελοντές που υπηρετούν στις αμυντικές της δυνάμεις και στις οικογένειές τους, σύμφωνα με το Euromaidan.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης και της υποστήριξης όσων υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Στη δήλωσή του, ο Ζελένσκι ανέφερε:  «Κάθε πολεμιστής που υπερασπίζεται το ουκρανικό κράτος, προστατεύει τον λαό μας, υπερασπίζεται την ανεξαρτησία μας, αξίζει αναγνώριση και μέγιστη υποστήριξη».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αυτό ισχύει για τους «Ουκρανούς λεγεωνάριους» – τα μέλη της Ουκρανικής Διεθνούς Λεγεώνας, που έχουν την υπηκοότητα άλλων χωρών αλλά όχι της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τόνισε το δίκαιο της επέκτασης αυτής της προσφοράς στις οικογένειες αυτών των μαχητών, δηλώνοντας:

«Αξίζουν να είναι πολίτες μας, πολίτες της Ουκρανίας. Είναι επίσης δίκαιο να επεκτείνουμε το μέτρο αυτό και στις οικογένειές τους, στις οικογένειες των ηρώων μας».

Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμης νομικών μέτρων, που ανακοίνωσε ο Ζελένσκι. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη διασφάλιση πλήρων πληρωμών και παροχών για τους στρατιώτες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης να συγκληθεί επειγόντως το ουκρανικό κοινοβούλιο για να εξετάσει τα θέματα αυτά, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης ορισμένων νομικών θέσεων του κράτους μέσα στον Αύγουστο.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube