Βουλγαρία 9 Αυγούστου 2024

Βουλγαρία: Η ‘παρά φύση’ σεξουαλική προπαγάνδα απαγορεύθηκε με νόμο στα σχολεία

Βουλγαρία: Η ‘παρά φύση’ σεξουαλική προπαγάνδα απαγορεύθηκε με νόμο στα σχολεία

«Μια σχεδόν συνταγματική πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση απαγόρευσε τη μη παραδοσιακή σεξουαλική προπαγάνδα στο σχολείο», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Dnes.

Σόφια.

Μετά από τέσσερις ώρες έντονης συζήτησης, το κοινοβούλιο απαγόρευσε τελικά την προώθηση του μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού στο νηπιαγωγείο και στις σχολικές τάξεις.

Αυτό έγινε με τις ψήφους των βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι οποίοι συγκέντρωσαν σχεδόν συνταγματική πλειοψηφία για το θέμα χωρίς 6 ψήφους.

Συνολικά 154 εκπρόσωποι του λαού ζήτησαν τέτοια απαγόρευση για παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Η έγκριση της εθνοσυνέλευσης κατοχυρώνεται στο Νόμο για την προσχολική και σχολική εκπαίδευση , όπως προτάθηκε από το κόμμα «Vazrazhdane». Ο νόμος πέρασε σε πρώτη ανάγνωση και μετά από αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος οι βουλευτές αποφάσισαν να ψηφιστεί άμεσα, σήμερα και σε δεύτερη ανάγνωση, όπως και έγινε.

Το κείμενο που έγινε νόμος απαγορεύει την προπαγάνδα, την εκλαΐκευση και την υποκίνηση, με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, ιδεών ή απόψεων που σχετίζονται με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό ή προσδιορισμό ταυτότητας φύλου εκτός της βιολογικής. Η αλλαγή ορίζει επίσης τι σημαίνει μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube