REAL TIME |

Ισραήλ , Λίβανος 14 Αυγούστου 2024

Βόρειο Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ – Σε επιφυλακή για επικείμενη επίθεση του Ιράν

Βόρειο Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ – Σε επιφυλακή για επικείμενη επίθεση του Ιράν

Εκτοξεύθηκαν 25 ρουκέτες

Μπαράζ περίπου 25 ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ εκτόξευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, οι σειρήνες είχαν ηχήσει στην περιοχή του όρους Meron, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Hurfeish, Elkosh, Fassuta και Beit Jann.

Οι IDF, από την πλευρά τους, ανέφεραν ότι οι ρουκέτες έπληξαν ανοιχτές περιοχές και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.
Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μερικά από τα χτυπήματα των ρουκετών.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι στόχευε στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Σε επιφυλακή το Ισραήλ για επικείμενη επίθεση του Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει το Ισραήλ, καθώς εντείνεται η ανησυχία ότι η Τεχεράνη μπορεί να προχωρήσει σε επίθεση μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του «μετριοπαθούς» προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, και των «σκληροπυρηνικών» Φρουρών της Επανάστασης που επιθυμούν «επίθεση εδώ και τώρα», σαφώς σκληρότερη αυτής του Απριλίου, ωστόσο υπάρχει και μια άλλη θεώρηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με αυτήν, η Τεχεράνη επιδιώκει την πνευματική κόπωση του Ισραήλ και της Δύσης, καθώς θα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή εν αναμονή μιας επίθεσης. «Το Ιράν θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της επίθεσης… Το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά αναλυτής. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάτι που εντείνει τις εκτιμήσεις περί άμεσου χτυπήματος από το Ιράν.

Ωστόσο, νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

«Αυτή είναι η προσδοκία μου», ανέφερε σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube