Ινδία , Μπαγκλαντές , Ολλανδία 9 Αυγούστου 2024

Βίλντερς: Τρομακτική βία κατά Ινδουιστών στο Μπαγκλαντές

Βίλντερς: Τρομακτική βία κατά Ινδουιστών στο Μπαγκλαντές

Το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει μια ρευστή πολιτική κατάσταση μετά την παραίτηση της Σεΐχης Χασίνα από τη θέση της εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων.

Ο Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς καταδίκασε την πρόσφατη βία κατά των Ινδουιστών στο Μπαγκλαντές, χαρακτηρίζοντάς την “τρομακτική” και ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων.

Η βία έχει οδηγήσει σε πολλαπλούς θανάτους και στην καταστροφή σπιτιών και ναών Ινδουιστών.

Ο Βίλντερς είναι Ολλανδός πολιτικός που ηγείται του δεξιού  κόμματος για την ελευθερία από τότε που το ίδρυσε το 2006.

“Η βία κατά των Ινδουιστών στο Μπαγκλαντές είναι τρομακτική. Σκοτώνονται και τα σπίτια και οι ναοί τους καίγονται από βάρβαρους Ισλαμικούς όχλους. Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως!”Ο Wilders είπε σε μια θέση στο X την Τρίτη.

 

Το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει μια ρευστή πολιτική κατάσταση μετά την παραίτηση της Σεΐχης Χασίνα από τη θέση της εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων.

Οι διαδηλώσεις, που ηγήθηκαν κυρίως από φοιτητές που απαιτούσαν τον τερματισμό ενός συστήματος ποσοστώσεων για κυβερνητικές θέσεις εργασίας, εξελίχθηκαν σε ευρύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Γιορτές και διαδηλώσεις αναφέρθηκαν σε όλη τη Ντάκα και το Μπαγκλαντές.

Μετά την παραίτηση της Χασίνα, πολλοί άνθρωποι μπήκαν στο Γκανάμπαμπαν, την κατοικία του πρωθυπουργού.

Διαδηλωτές εθεάθησαν να αποσυμπιέζονται με διάφορα αντικείμενα από δημόσια κτίρια. Ένα πλήθος παρατηρήθηκε επίσης μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου, με ανθρώπους να παίρνουν πράγματα από μέσα.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στη Σούντα Σαντάν, την ιδιωτική κατοικία της οικογένειας της Σεΐχη Χασίνα στο Ντανμόντι της Ντάκα. Μια φωτιά τέθηκε μέσα στο σπίτι, και διαδηλωτές φάνηκαν να βγάζουν αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές βανδάλισαν επίσης την κατοικία του αρχηγού Δικαστηρίου. Αρκετοί άνθρωποι είδαν να εισέρχονται στην κατοικία του αρχηγού Δικαστηρίου σκαρφαλώνοντας πάνω από το τείχος του, και η αναταραχή και ο βανδαλισμός αναφέρθηκαν από μέσα. Διάφορα αντικείμενα στην κατοικία αφαιρέθηκαν.

Στη Ντάκα, οι ηγέτες του φοιτητικού κινήματος κατά των διακρίσεων πρότειναν μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον βραβευμένο με Νόμπελ Μοχάμεντ Γιούνους για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Μπαγκλαντές.

Η Σεΐχη Χασίνα έφτασε στην Ινδία το βράδυ της Δευτέρας μετά την υποβολή της παραίτησής της. Δεν είναι σαφές αν η Σεΐχης Χασίνα θα συνεχίσει να μένει στο Δελχί ή θα μετακομίσει σε άλλη τοποθεσία αργότερα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube