Τρομερή ανάλυση στο “The investigative project on terrorism”! Πως η “συμπερίληψη” ευνούχισε και κατέστρεψε την Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ

Τρομερή ανάλυση στο “The investigative project on terrorism”! Πως η “συμπερίληψη” ευνούχισε και κατέστρεψε την Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ

Η Κοινότητα Πληροφοριών έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλοίου που βυθίζεται. Oι πληροφορίες που προέρχονται από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) δείχνουν πόσο μακριά έχει απομακρυνθεί η Κοινότητα Πληροφριών από τον σκοπό της τα τελευταία 15 χρόνια.

Του Έι Τζέι Κασέτα*

Από το 2009, η αντιτρομοκρατική υποδομή της Αμερικής, η οποία αυτοαποκαλείται «Κοινότητα Πληροφοριών» και ευνοεί τη συντομογραφία «IC», έχει αλλάξει ριζικά από τους διορισμένους Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν.

Από τη συμμετοχή του FBI στη φάρσα της συμπαιγνίας Τραμπ-Ρωσίας, στις προσπάθειες της CIA να δυσφημήσει το «laptop από την κόλαση» του Χάντερ Μπάιντεν μέχρι τις πρόσφατες αποτυχίες της Μυστικής Υπηρεσίας, το IC ξεφεύγει από την εκπλήρωση της αποστολής του «να συλλέξει, να αναλύσει και να παραδώσει ξένους πληροφορίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας στους ηγέτες της Αμερικής, ώστε να μπορούν να λάβουν ορθές αποφάσεις για την προστασία της χώρας μας». Η νεοσύστατη Κοινότητα Πληροφοριών μπορεί να αποτυγχάνει στα καθήκοντά του που του έχουν ανατεθεί, αλλά σημειώνει μεγάλη πρόοδο στους στόχους του ΔΕΗ. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που προέρχονται από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) δείχνουν πόσο μακριά έχει απομακρυνθεί από τον σκοπό της τα τελευταία 15 χρόνια.

Γεννημένος από το μικρό Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το σύνθημα “Loose Lips Sink Ships” αντικατόπτριζε τις προτεραιότητες των ηγετών του, το σημερινό τεράστιο IC αποτελείται από τουλάχιστον 18 “πρακτορεία τριών επιστολών” των οποίων το σύνθημα φαίνεται να είναι “Οι απρόσεκτες λέξεις πληγώνουν συναισθήματα”.

Επέκταση IC μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου έπιασε το IC στον ύπνο. Σε απάντηση, ο Cofer Black, ο Ειδικός Βοηθός του Διευθυντή της CIA για την Αντιτρομοκρατική, ανακοίνωσε περίφημα στην Επιτροπή της 11ης Σεπτεμβρίου (και αλλού) ότι υπάρχει αναγωνισ,ός. Σκοπός του ήταν να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην οποία η πρόληψη των επιθέσεων της Αλ Κάιντα ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα. Οι αντιτρομοκρατικοί κανόνες του Μαρκήσιου του Κουίνσμπερι κηρύχθηκαν απαρχαιωμένοι και το «Τείχος» μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και της επιβολής του νόμου κατέπεσε.

Ακολουθώντας την κυβερνητική αρχή ότι περισσότερα είναι καλύτερα, το IC στη συνέχεια γέμισε με χρήματα, προσοχή και νέες προσλήψεις. Τον Νοέμβριο του 2001, ο νόμος για την ασφάλεια της αεροπορίας και των μεταφορών δημιούργησε τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA). Το 2002, ο νόμος για την εσωτερική ασφάλεια δημιούργησε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), το οποίο ανέλαβε αμέσως το TSA.

Το Αντιτρομοκρατικό Κέντρο (CTC) που δημιουργήθηκε από τον William Casey το 1986 κρίθηκε ανεπαρκές για τη νέα εποχή, έτσι το 2003 δημιουργήθηκε το Κέντρο Ενσωμάτωσης Τρομοκρατικών Απειλών (TTIC). Έγινε κάποτε σύμμαχος και άλλοτε αντίπαλος του CTC και οι επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες δημιούργησαν τριβές μεταξύ τους.

Το 2004, το TTIC μεγάλωσε και μετονομάστηκε σε Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο (NCTC), ενώ η Διεύθυνση Επιχειρήσεων (DO) της CIA μετατράπηκε σε μεγαλύτερη Εθνική Μυστική Υπηρεσία (NCS) το 2005.

Οι αυξανόμενοι πόνοι δεν είχαν τελειώσει ακόμα.

Δημιουργία του ODNI

Ο Νόμος για τη Μεταρρύθμιση των Πληροφοριών και την Πρόληψη της Τρομοκρατίας του 2004 δημιούργησε ένα ακόμη μέλος του IC που ονομάζεται Γραφείο Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ODNI). Η διεύθυνση ήταν μια ασαφής και αδιαφανής θέση από την αρχή και ο πρώτος Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI), Τζον Νεγροπόντε, συχνά παραπονέθηκε ότι είχε θέση αλλά δεν είχε εξουσία.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2005, ο Πρόεδρος George W. Bush παρουσίασε τον Negroponte ως τον πρώτο DNI, επαινώντας τον ως το είδος του ηγέτη που θα μπορούσε «να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μας λειτουργούν ως μια ενιαία ενοποιημένη επιχείρηση». Ο Μπους εξήγησε ότι το νέο γραφείο θα «καθιερώσει κοινά πρότυπα για το προσωπικό της κοινότητας πληροφοριών». Ένας ευγνώμων Νεγροπόντε διαβεβαίωσε τον Μπους ότι προτεραιότητά του ήταν «η μεταρρύθμιση της κοινότητας των πληροφοριών με τρόπους σχεδιασμένους για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες πληροφοριών του 21ου αιώνα ».

Στα απομνημονεύματά του Playing to the Edge (2016), ο πρώην διευθυντής της NSA και της CIA, Μάικλ Χέιντεν, έγραψε ότι στον Μπρεντ Σκόουκροφτ, Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών του Προέδρου, άρεσε η ιδέα ενός ODNI. Ο Τζορτζ Τένετ, διευθυντής της CIA, δεν το έκανε. Ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ την χαρακτήρισε «η πιο ανόητη ιδέα ποτέ» και ο ίδιος ο Χέιντεν είπε «θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη».

Τα επόμενα η DNI χειροτέρεψε καθώς ξέφυγε από την προτεραιότητα που περιέγραψε ο Negroponte και εισήγαγε διαφορετικές ιδέες σχετικά με το ποιες είναι πραγματικά οι «ανάγκες πληροφοριών του 21ου αιώνα ».

Το IC Obama-Biden

Το 2009, ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε πόλεμο κατά του IC του Μπους και το ξαναέφτιαξε με τη δική του εικόνα. Ο πρώτος του Γενικός Εισαγγελέας, Έρικ Χόλντερ, άνοιξε έρευνες για μέλη του IC του Μπους που εμπλέκονταν στην κράτηση και την ανάκριση του εχθρού. Ως πρόεδρος της Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, η Diane Feinstein (D-CA) συνέταξε μια έκθεση που κατηγορούσε τη CIA ότι βασάνιζε κρατούμενους της Αλ Κάιντα (την οποία αρνήθηκε ). Η CIA και το FBI του Ομπάμα καθάρισαν όρους όπως «τζιχάντ» και αναφορές στο Ισλάμ από τα εκπαιδευτικά έγγραφα της εποχής του Μπους και το DHS του υιοθέτησε νέα ονοματολογία, εγκαταλείποντας τον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» υπέρ των «Υπερπόντιων Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης» και δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία στο εξής θα ονομάζεται «Ανθρωπογενής καταστροφή».

Πολλοί από τους διορισμένους του Μπάιντεν προέρχονταν από την κυβέρνηση Ομπάμα (Antony Blinken, Jake Sullivan, Alejandro Mayorkas, William J. Burns, Avril Haines, Susan Rice και άλλοι), επομένως οι πολιτικές τους προτεραιότητες είναι φυσικά παρόμοιες, αλλά υπερφορτίζονται με «προοδευτισμό» και εγρήγορση .

Ο DNI του Joe Biden είναι η Avril Haines, η οποία υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ομπάμα ως Αναπληρωτής Διευθυντής της CIA από το 2013 έως το 2015 και στη συνέχεια αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας από το 2015 έως το 2017. Υπό την ηγεσία της, η σημερινή ODNI φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση της αριστερής ιδεολογίας, ή αναφέρεται ως η Ποικιλομορφία, Ισότητα, Ένταξη και Προσβασιμότητα της Κοινότητας Νοημοσύνης (IC DEIA).

Νέες προτεραιότητες του ODNI

Το Daily Wire πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των νέων προτεραιοτήτων στο ODNI, αποκαλύπτοντας πιο πρόσφατα ότι «ξεκινούσε τον μήνα υπερηφάνειας (Pride)» προσκαλώντας έναν «μη δυαδικό (σ.σ. Non binary όπως είναι η ορολογία τοςυ) Φιλιππίνξ ακτιβιστή» να βάψει τα νύχια των εργαζομένων του. Το τι σχέση έχει αυτό με την προστασία του έθνους από τις ξένες απειλές είναι εικασία του καθενός.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Daily Wire δημοσίευσε μια έκθεση δύο σε δύο μέρη ( Μέρος 1 , Μέρος 2 ) μιας εσωτερικής δημοσίευσης του ODNI την οποία είχε εξασφαλίσει μέσω αιτημάτων FOIA. Η έκδοση Winter 23/24 του The Dive , ενός τριμηνιαίου περιοδικού IC που δημοσιεύεται από το “Γραφείο Ποικιλομορφίας, Ισότητας, Ένταξης και Προσβασιμότητας του ODNI’s IC”, μας δείχνει πόσο έχει αλλάξει το IC από την 11η Σεπτεμβρίου.

Το άρθρο που τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή στην κάλυψη του Daily Wire τιτλοφορείται “My Gender Identity and Expression Make Me a Better Intelligence Officer” από έναν ανώνυμο αναλυτή παρενδυτικού (σ.σ. cross-dressing, τραβεστί δηλαδή) αλλά το θέμα του περιοδικού είναι η γλώσσα – “Words Matter. “

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος με ένα έγγραφο IC 16 σελίδων που επικεντρώνεται στη “σημασία των λέξεων”. Η κατονομασία των εχθρών και η ανάπτυξη ακριβούς ορολογίας για την περιγραφή των ιδεολογιών και των νοοτροπιών τους είναι σημαντικές πτυχές της αντιτρομοκρατίας. Αλλά το The Dive είναι προϊόν ενός IC που ενδιαφέρεται περισσότερο να αποτρέψει την “βλαβερή ομιλία” και να αναζητήσει τρόπους για να μην προσβάλει παρά να κατανοήσει και να νικήσει τους εχθρούς.

Το Dive παρουσιάζεται από μια ανώνυμη Αρχισυντάκτρια, η οποία ανακοινώνει ότι, ως νέα αναλύτρια πριν από χρόνια, (τους;) «βρήκε ανησυχητικό πόσο συνηθισμένο ήταν οι άνθρωποι να μιλούν και να γράφουν για ξένες χώρες με τρόπο που ήταν δυσφημιστικός.” Η λεπτοκαμωμένη συγγραφέας δηλώνει ότι η γλώσσα που άκουγε στην αρχή της καριέρας της ήταν συχνά τόσο «πληγωμένη» που την έκανε να νιώθει «άβολα». Αλλά ανακοινώνει περήφανα: «Πολλά έχουν βελτιωθεί από τότε». Αυτό το προοίμιο εξηγεί γιατί το νέο τεύχος είναι γεμάτο με “άρθρα που μιλούν για τη συμπερίληψη ευρύτερα, διερευνώντας την ταυτότητα φύλου, την πρόοδο στην προσβασιμότητα και την ποικιλομορφία στην ηγεσία”.

Τι θα σκεφτόταν ο Negroponte για το σημερινό ODNI;

Διαχωρισμός της τρομοκρατίας από το Ισλάμ

Το πρώτο άρθρο στο The Dive προτείνει τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι του IC θα πρέπει να αλλάξουν το λεξικό τους για την αντιτρομοκρατία με στόχο «να ξεμπερδέψουν το Ισλάμ από λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται για τη συζήτηση της τρομοκρατίας και της εξτρεμιστικής βίας». Εκνευρισμένος ότι “ορισμένες εκπαιδεύσεις και επίσημες παρουσιάσεις συνδύασαν τις ισλαμικές πεποιθήσεις με την τρομοκρατία”, ο συγγραφέας προτρέπει τα μέλη του IC να αποφύγουν “ορισμένες φράσεις για τον εντοπισμό διεθνών τρομοκρατικών απειλών που είναι βλαβερές για τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς”.

Οι κύριες μεταξύ αυτών των προσβλητικών λέξεων είναι «Τζιχαντιστής» και οποιαδήποτε αναφορά της λέξης «Ισλάμ».

Οι Αμερικανοί τρομοκράτες θα πρέπει να αποκαλούνται «Homegrown Violent Extremists» (HVEs), συνεχίζει ο συγγραφέας, αλλά πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί ότι «δεν υπάρχει αναφορά στους προβληματικούς όρους» εάν οι ύποπτοι τυχαίνει να είναι Μουσουλμάνοι.

Οι ξένοι τρομοκράτες μπορεί να χαρακτηρίζονται «εξτρεμιστές της διεθνούς τρομοκρατίας», αλλά τα μέλη του IC πρέπει να φροντίσουν να «δηλώνουν ρητά ότι χειραγωγούν και διαστρεβλώνουν το Ισλάμ για να δικαιολογήσουν εσφαλμένα τη βία».

Στη συνέχεια, το άρθρο εισάγει το προτιμώμενο υποκατάστατό του για την «τρομοκρατία» – «μια λέξη που χρησιμοποιούν πολλοί ισλαμιστές λόγιοι, δημόσιοι ηγέτες και ακαδημαϊκοί για να προσδιορίσουν με ακρίβεια τους εξτρεμιστές: Khawarij ».

Όπως επισημαίνει ο Aymenn Jawad al-Tamimi , η λέξη khawarij «δεν είναι άμεσα κατανοητή σε ευρύτερο κοινό ή σε όσους δεν γνωρίζουν την ιστορική και σημερινή χρήση του όρου στην αραβική γλώσσα και τον ισλαμικό λόγο».

Το άρθρο του Dive εξηγεί ότι η λέξη «σημαίνει «αουτσάιντερ» και αναφέρεται σε μια ομάδα ατόμων στην ισλαμική ιστορία που επαναστάτησαν εναντίον του Αλί ιμπν Αμπι Ταλίμπ».

Εάν ο στόχος του ODNI είναι να διαχωρίσει την τρομοκρατία από το Ισλάμ, η επιλογή της αραβικής λέξης khawarij και η ακρόαση της προέλευσης του Ισλάμ είναι ανεξήγητα ασθενής.

Ωστόσο, το ODNI ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε τις αποφάσεις του επιπόλαια. Αντίθετα, «χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες για να συνεργαστεί με τη μουσουλμανική κοινότητα, τους ακαδημαϊκούς και έναν διάσημο ισλαμιστή, τον Shaykh Hamza Yusuf από το Zaytuna College». Επιπλέον, το ODNI πρόσφατα «έμαθε ότι οι Γάλλοι ομόλογοί μας χρησιμοποιούν το Khawarij στην ονοματολογία τους».

Ε, αν το κάνουν οι Γάλλοι…

Η απαγόρευση στους αναλυτές της αντιτρομοκρατίας να χρησιμοποιούν τις λέξεις “τζιχάντ” ή “Ισλάμ” θα τους καταστήσει πολύ δύσκολο να περιγράψουν ή ακόμα και να εντοπίσουν τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες τυχαίνει να έχουν “Ισλάμ” ή/και “τζιχάντ”. στα ονόματά τους:

  • Gama’a Islamiyya

  • Jemaah Islamiya

  • Ανσάρ αλ-Ισλάμ

  • Στρατός του Ισλάμ

  • Το Ισλαμικό Κράτος, ISIS, ISIS-K

  • Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν

  • Ένωση Ισλαμικής Τζιχάντ

  • Harakat ul-Jihad-i-Islami

  • Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ

  • Αιγυπτιακή Ισλαμική Τζιχάντ

Διπλά προβληματική είναι η νέα θυγατρική της Αλ Κάιντα, που ονομάζεται Jama’at Nusrat Al-Islam Wal-Muslimeen και μεταφράζεται ευρέως ως Ομάδα Υποστήριξης του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων (GSIM).

Προφανώς, το “Αλλάχ” είναι μια άλλη λέξη που δεν πρέπει να λέγεται, καθιστώντας τα μέλη του ΙΚ να μην μπορούν ούτε να αναφέρουν το όνομα Χεζμπολάχ ούτε να αποκαλούν τους Χούτι με το όνομα που αποκαλούν τους εαυτούς τους – Ανσάρ Αλλάχ .

Συμπεριληπτικότητα έναντι Ακρίβειας

Ένα άλλο άρθρο με τίτλο «Γλωσσική ποικιλομορφία: Μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε», που γράφτηκε από «ένα οργανωτικό διαμεσολαβητή», εξηγεί πώς ορισμένες «καθημερινές φράσεις… που χρησιμοποιούνται συνήθως στο χώρο εργασίας μπορούν να διαιωνίσουν την προκατάληψη». Αποκλείει ορισμένες κοινές λέξεις και εκφράσεις και προσφέρει αντικαταστάσεις.

Για παράδειγμα, ο όρος “έλεγχος υγείας” θεωρείται κακός επειδή “υποδηλώνει ότι τα άτομα με ψυχική ασθένεια είναι κατώτερα, λανθασμένα ή λανθασμένα”. Προτιμά “διπλό έλεγχο” ή “αναθεώρηση” αντ ‘αυτού.

Επίσης, απαγορεύεται η λέξη «μαύρη λίστα» γιατί «υποδηλώνει ότι το μαύρο είναι κακό και το λευκό είναι καλό».

Εάν οι συντάκτες του ODNI ήταν τόσο καλοί όσο οι δικοί μου, θα αναγνώριζαν ένα πρόβλημα συνέπειας με το σύνθημα τεσσάρων λέξεων του The Dive : “εμπλακώ | διαφωτίζω | ενδυναμώνω | εξελίσσομαι”. Σίγουρα, κάποιος έχει χάσει την ασυνείδητη προκατάληψη της λέξης «φώτισε». Προσφέρω ταπεινά ως υποκατάστατο τη λέξη «εκπαιδεύω». Χωρίς καμία από την πρόσφατα λεκτική «σκοτεινή/φωτεινή» ετυμολογία, θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερο προσβλητικό για τα ευαίσθητα μέλη του IC. Επιπλέον, αρχίζει επίσης με το γράμμα “e”,

Ο στόχος του “Words Matter”, εξηγεί ο συντάκτης του ODNI, είναι “να διασφαλίσουμε ότι είμαστε περιεκτικοί, ακριβείς και ευαίσθητοι” στην ορολογία μας. Μια φορά κι έναν καιρό, το «ακριβές» προηγήθηκε του «συμπεριλαμβανομένου».

Διαφορετικότητα πάνω από όλα

Από τότε που ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν, ο αριθμός των αξιωματικών της διαφορετικότητας στο IC έχει αυξηθεί. Αυτό το γνωρίζουμε από το άρθρο του The Dive, το οποίο ισχυρίζεται ότι οι επιγραφές του στη γλώσσα και οι συμβουλές του για το πώς να αποφύγετε τα πληγωμένα συναισθήματα προέρχονται από την καλύτερη «προσπάθεια και των εννέα επιτροπών ποικιλομορφίας στο [διατάχθηκε]».

Ανεξάρτητα από το ποιο μπορεί να είναι το επιμελημένο υλικό, τα συγκλονιστικά νέα είναι ότι το IC ακολουθεί τις συμβουλές όχι λιγότερων από εννέα επιτροπών ποικιλομορφίας. Πώς απομένει χρόνος για την αντιτρομοκρατία και την αξιολόγηση των εξωτερικών απειλών;

Προφανώς, δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον όχι με ακρίβεια.

Το ODNI του Μπάιντεν ηγήθηκε της καταστροφικής εκτίμησης των μυστικών υπηρεσιών, προβλέποντας ότι μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, η αδύναμη κυβέρνηση Γκάνι και ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός θα αντέξουν για «ένα ή δύο χρόνια» προτού πέσουν στους Ταλιμπάν. Στη συνέχεια, ο DNI Haines παραδέχτηκε ότι «[η κατάρρευση] εκτυλίχθηκε πιο γρήγορα από ό,τι περίμενε [η Κοινότητα Πληροφοριών]».

Τον Φεβρουάριο του 2024, το ODNI Annual Threat Assessment επέκρινε «τη βιωσιμότητα του Νετανιάχου ως ηγέτη καθώς και τον κυβερνητικό συνασπισμό του από ακροδεξιά και υπερορθόδοξα κόμματα» και υποστήριξε πεισματικά: «Εκτιμούμε ότι οι Ιρανοί ηγέτες δεν ενορχήστρωσαν ούτε είχαν πρόγνωση της επίθεσης της HAMAS εναντίον του Ισραήλ» στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τον Απρίλιο του 2024, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η ODNI, η CIA και η μονάδα πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν διαπιστώσει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πιθανότατα δεν διέταξε» τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι.

Όπως μεγάλο μέρος του ακαδημαϊκού κόσμου, της δημοσιογραφίας, των μεγάλων τμημάτων των επιστημονικών και ιατρικών επαγγελμάτων και τόσα άλλα ιδρύματα που κάποτε ήταν ευρέως σεβαστά, η Κοινότητα Πληροφοριών έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλοίου που βυθίζεται, με επισφαλή λίστα (προς το λιμάνι, φυσικά).

*Ο Έι.Τζέι Κασέτα είναι κύριος λέκτορας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ και συνεργάτης στο Campus Watch, ένα έργο του Middle East Forum 

 

ΠΗΓΗ: The Investigative Project on Terrorism

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube