REAL TIME |

ΗΠΑ 1 Αυγούστου 2024

Τραμπ για Κάμαλα Χάρις: Τελικά είναι Ινδή ή μαύρη;

Τραμπ για Κάμαλα Χάρις: Τελικά είναι Ινδή ή μαύρη;

REUTERS/Evelyn Hockstein

Τα σχόλια του Τραμπ θυμίζουν παρόμοιες επιθέσεις σε Αφροαμερικανούς πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ψευδώς την Τετάρτη ότι η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, «έτυχε να γίνει μαύρη» πριν από μερικά χρόνια, αφού «ξαφνικά έκανε μια στροφή» στην ταυτότητά της.

Τα σχόλια του Τραμπ, έγιναν σε μια συγκέντρωση Αφροαμερικανών δημοσιογράφων, όταν ο πρώην πρόεδρος ερωτήθη γιατί θα πρέπει οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι να σκεφτούν να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο με ιστορικό ρατσιστικών επιθέσεων σε πολιτικούς αντιπάλους. Ο Τραμπ απάντησε αμφισβητώντας την ταυτότητα της Χάρις.

«Είχε πάντα ινδική κληρονομιά και προωθούσε μόνο αυτή. Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη, και τώρα θέλει να είναι γνωστή ως μαύρη. Οπότε δεν ξέρω, είναι Ινδή ή είναι Μαύρη;». δήλωσε ο Τραμπ.

«Δεν σέβομαι την Χάρις»
«Σέβομαι και τα δύο, αλλά αυτή προφανώς όχι, γιατί ήταν Ινδή από την αρχή και μετά ξαφνικά έκανε μια στροφή και έγινε – έγινε Μαύρη», είπε. «Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να το εξετάσει και αυτό».

Τα σχόλια του Τραμπ θυμίζουν παρόμοιες επιθέσεις σε Αφροαμερικανούς πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν- συμπεριλαμβανομένων των ετών που πέρασε προωθώντας την ψευδή, ρατσιστική θεωρία συνωμοσίας «birther», σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μητέρα της Χάρις ήταν Ινδή και ο πατέρας της Τζαμαϊκανός- και οι δύο μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube