Διεθνή
Τουρκικά ΜΜΕ: “Να ακυρωθεί εντελώς η λειτουργία στη Σουμελά – Η ΕΥΠ αλωνίζει στον Πόντο”

Οι Γκρίζοι Λύκοι καθορίζουν τις αποφάσεις Ερντογάν
Πέρσι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “τα άκουσε” από υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) και υποστηρικτές του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ που ακόμα δεν είχε διαλυθεί, επειδή επέτρεψε να γίνει η λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Ο λόγος ήταν ότι “τόλμησε ο Ερντογάν να επιτρέψει στους Έλληνες να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο την ημέρα της Άλωσης της Τραπεζούντας” από τον Σουλτάνο Μεχμέτ τον Πορθητή και τους Οθωμανούς στις 15 Αυγούστου 1461.
Φέτος για να γλιτώσει τα ίδια έδωσε άδεια για τις 23 Αυγούστου και όχι για τις 15. Όμως τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί. Δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες του Πόντου όπως οι Akcaabat gazetesi, güne bakış, μιλούν για παιχνίδι της ελληνικής πλευράς, για εμπλοκή των ελληνικών υπηρεσιών στον Πόντο και παρουσιάζουν εκκλήσεις να ακυρωθούν μια και καλή οι δοξασίες στη Σουμελά.
Από τη μία έχουμε εκπρόσωπο τοπικής οργάνωσης του κόμματος της Ακσενέρ, ο οποίος δήλωσε: “Σύμφωνα με τα νέα, η βρώμικη Ποντιακή παράσταση που πραγματοποιείται στη Μονή Σουμελά στις 15 Αυγούστου κάθε έτους αναβλήθηκε για τις 23 Αυγούστου. Λέγεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η τελετουργική παράσταση που εξυπηρετεί βρώμικους σκοπούς την ημέρα της κατάκτησης της Τραπεζούντας μετά τις αντιδράσεις. Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, κοροϊδεύουν τα μυαλά των πατριωτών και του τουρκικού έθνους. Η αλλαγή της ημερομηνίας ανακουφίζει σε κάποιο βαθμό τα οστά του Πορθητή ωστόσο, δεν αλλάζει το νόημα, τη φύση και τη σημασία του γεγονότος. Τι θα αλλάξει αν συμβεί πριν από μια εβδομάδα ή μια εβδομάδα αργότερα; Είτε θα ακυρώσετε εντελώς αυτή τη Λειτουργία είτε θα το καθαρίσετε από αποσχιστικά στοιχεία και καταστροφικές δραστηριότητες. Αν το ονομάσετε θρησκευτικό τουρισμό, θα επιτρέψετε τον πραγματικό θρησκευτικό τουρισμό. Θα διασφαλίσετε ότι όλοι υπακούουν στους νόμους του τουρκικού κράτους. Η μεταφορά της Λειτουργίας για μια εβδομάδα αργότερα δεν αλλάζει τίποτα”.
Αναφέροντας ότι η χρήση του τίτλου “Οικουμενικός” από τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο αντιτίθεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και τους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Μουχαμέτ Ερκάν δήλωσε: “Και πάλι ο ιερέας θα έρθει, θα παίξει το βρώμικο παιχνίδι του Πόντου και θα φύγει. Το λέω για άλλη μια φορά: Το να επιτραπεί το τελετουργικό, το οποίο αποτελείται από τις πρόβες του Πόντου και την επίδειξη ισχύος των Ελλήνων, είναι μεγάλη προδοσία εναντίον της Τραπεζούντας και επιπλέον της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αυτή η άδεια αποτελεί παραβίαση της Λωζάνης. Πρόκειται για την υποστήριξη των ιδανικών των Ελλήνων. Οι συμβολικές τελετές που πραγματοποιεί ο Ρωμιός Πατριάρχης Φαναρίου Βαρθολομαίος στη Μονή της Σουμέλα δεν είναι παρά μια επίδειξη τιμής για όσους επιδιώκουν τα ποντιακά όνειρα. Τι θα αλλάξει μετά από μια εβδομάδα; Θα εγκαταλείψει ο Ρωμιός Πατριάρχης το οικουμενιστικό του σόου; Θα αναγνωρίσει τους νόμους του τουρκικού κράτους; Φυσικά όχι. Πρόκειται για μια πλήρη εξαπάτηση. Η χρήση του τίτλου “Οικουμενικός” από τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο είναι αντίθετη με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας”.
Σε άλλο δημοσίευμα υπάρχει ο δρ Χασάν Ακγιούζ, ο οποίος ζητά να ακυρωθεί ο εορτασμός μια και καλή. Ο Ακγιούζ ισχυρίστηκε ότι η ελληνική μυστική υπηρεσία ΕΥΠ δρα στην Τραπεζούντα και ότι αυτές οι δραστηριότητες είχαν στόχο την υλοποίηση των ιδεωδών του Πόντου, δηλαδή αναβίωση της αυτοκρατορίας του Πόντου. Υποστηρίχθηκε επίσης ότι μοιράστηκαν διάφορα δώρα στους πολίτες της Τραπεζούντας για την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών με την Ελλάδα και κάποιοι στάλθηκαν στην Ελλάδα για εκπαίδευση. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και οι ενώσεις του Πόντου προσπαθούσαν να ενισχύσουν τα ποντιακά ιδεώδη μέσω του τελετουργικού στη Σουμελά και ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση έναντι τέτοιων δραστηριοτήτων.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για προσπάθεια αφομοίωσης που θα πρέπει να γίνει: “αυτό που χρειάζεται περισσότερο η κοινότητα του Πόντου είναι να τους κάνει να αποδεχτούν την αίσθηση ότι ανήκουν σε αυτά τα εδάφη”.
Π.Κ.

Διεθνή
Wall Street Journal: Ξέμεινε από λεφτά η Χαμάς
Η έλλειψη ρευστού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στον κορμό της Χαμάς και αποκαλύπτει βαθύτερη αποσύνθεση της οργάνωσης, σε μια περίοδο που το Ισραήλ εφαρμόζει πιο επιθετική στρατηγική.

Η Γάζα αντιμετωπίζει μία τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή με δεκάδες χιλιάδες αμάχους νεκρούς και παιδιά να λιμοκτονούν. Αλλά δεν είναι αυτό που απασχολεί τη Χαμάς. Αυτό που την καίει είναι να βρει…μετρητά.
Τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ διέκοψε τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς, σύμφωνα με Άραβες, Ισραηλινούς και Δυτικούς αξιωματούχους, που επικαλείται η Wall Street Journal, μέρος των προμηθειών κατέληγε στα χέρια της Χαμάς, η οποία τις κατέσχε και τις διέθετε με το αζημίωτο, για την άντληση χρημάτων.
Η επανέναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν στελέχη της Χαμάς που διαχειρίζονταν τη ροή χρημάτων προς τα μέλη της, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να εξαφανιστούν, σύμφωνα με αξιωματούχους αραβικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε κεντρικό διαμεσολαβητή της Χαμάς στον τομέα της χρηματοδότησης, καθώς και αρκετά κορυφαία πολιτικά στελέχη της οργάνωσης, σε διαδοχικά πλήγματα.
Το αποτέλεσμα για τη Χαμάς είναι η οικονομική ασφυξία.
Χωρίς μισθό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ οι πληρωμές μισθών στους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους της Γάζας έχουν σταματήσει, ενώ πολλά ανώτερα στελέχη της Χαμάς –στρατιωτικά και πολιτικά– άρχισαν να λαμβάνουν μόνο το 50% του μισθού τους στα μέσα του Ραμαζανιού. Οι απλοί «μαχητές» της οργάνωσης λάμβαναν, κατά μέσο όρο, 200 με 300 δολάρια τον μήνα.
Η έλλειψη ρευστού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στον κορμό της Χαμάς και αποκαλύπτει βαθύτερη αποσύνθεση της οργάνωσης, σε μια περίοδο που το Ισραήλ εφαρμόζει πιο επιθετική στρατηγική.
«Ακόμα και αν κάθονται πάνω σε στοίβες μετρητών, η δυνατότητά τους να τις διανείμουν είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά περιορισμένη», εξηγεί στη WSJ ο Eyal Ofer, ερευνητής της οικονομίας της Γάζας. Η Χαμάς παραδοσιακά βασιζόταν είτε σε μεταφορείς είτε σε σημεία διανομής μετρητών. Αυτά τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού.
Η Χαμάς δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την οικονομική της κατάσταση ή τις πηγές χρηματοδότησης.
Πριν τον πόλεμο, η Χαμάς –που ελέγχει την πολιτική διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας– λάμβανε μηνιαίες ενισχύσεις ύψους 15 εκατ. δολαρίων από το Κατάρ. Παράλληλα, είχε δημιουργήσει ένα αποθεματικό που έφτανε τα 500 εκατ. δολάρια, κυρίως μέσω παράνομων δικτύων σε δυτική Αφρική, Νότια Ασία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, σύμφωνα με Άραβες και Δυτικούς αξιωματούχους.
Μετά την έναρξη του πολέμου, το Ισραήλ περιόρισε αυστηρά τη μεταφορά φυσικού χρήματος στη Γάζα, ωθώντας τη Χαμάς –που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ– να αναζητήσει εναλλακτικούς δρόμους χρηματοδότησης. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στην αρχή του πολέμου η οργάνωση αφαίρεσε 180 εκατ. δολάρια από τραπεζικά ιδρύματα, όπως η Τράπεζα της Παλαιστίνης.
Η Χαμάς αξιοποίησε τη ροή ανθρωπιστικών και εμπορικών αγαθών για να δημιουργήσει νέα έσοδα, επιβάλλοντας φόρους σε εμπόρους, δασμούς σε φορτηγά, ακόμη και κατάσχοντας αγαθά για μεταπώληση. Παράλληλα, μετρητά από το εξωτερικό χρησιμοποιούνταν για αγορές ανθρωπιστικών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν στη Γάζα.
Ακόμη και έτσι, η Χαμάς είχε σχεδόν ξεμείνει από ρευστό λίγο πριν την κατάπαυση του πυρός τον Ιανουάριο, οπότε υπήρξε νέα εισροή βοήθειας. Οι δίοδοι όμως έκλεισαν ξανά τον Μάρτιο, όταν το Ισραήλ σφράγισε τα σύνορα για την ανθρωπιστική βοήθεια.
«Υπάρχει μεγάλη κρίση στη Χαμάς όσον αφορά την άντληση χρημάτων», λέει ο Παλαιστίνιος δικηγόρος Moumen Al-Natour, από το στρατόπεδο προσφύγων Al-Shati. Όπως αναφέρει, η Χαμάς αγωνίζεται να πληρώσει τους υπαλλήλους της και εξαρτιόταν κυρίως από την πώληση ανθρωπιστικής βοήθειας στη μαύρη αγορά.
Ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων αρωγής, που προειδοποιούν ότι η πείνα θα πλήξει και πάλι τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ο οποίος ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός αποδυναμώνει τη Χαμάς και προανήγγειλε σχέδιο για διανομή βοήθειας μέσω πολιτικών εταίρων.
Η έκταση των οικονομικών οφελών της Χαμάς από την ανθρωπιστική βοήθεια είναι τέτοια που οι ισραηλινές αρχές επανεξετάζουν πλέον τα κριτήρια επιθεώρησης φορτίων. Πέρα από την ασφάλεια, θα εξετάζεται και η οικονομική αξία των εμπορευμάτων.
Πληρωμές από χέρι σε χέρι
Κατά την εκεχειρία, η Χαμάς είχε οργανώσει σημεία για πληρωμές μισθών με μετρητά ή ακόμα και με αγαθά. Μετά την επανέναρξη των ισραηλινών επιθέσεων, οι πληρωμές γίνονται από χέρι σε χέρι, καθώς οι περισσότεροι έχουν εξαφανιστεί.
Οι μειωμένες πληρωμές δυσχεραίνουν την προσέλκυση νέων μελών και διαβρώνουν τη συνοχή της οργάνωσης, την ώρα που το Ισραήλ προωθείται εδαφικά και διαδηλώσεις κατά της Χαμάς ξεσπούν στη Γάζα – ένα σπάνιο φαινόμενο.
Η γενικευμένη έλλειψη μετρητών επιδεινώνει τη ζωή των αμάχων, που πρέπει να πληρώσουν με φυσικό χρήμα για φαγητό, στέγη ή φάρμακα. Η Γάζα χρησιμοποιεί το ισραηλινό σέκελ, όμως από την αρχή του πολέμου πριν από 18 μήνες δεν έχει υπάρξει νέα παροχή ρευστότητας. Πολλά από τα 56 τραπεζικά καταστήματα και τα 91 ΑΤΜ έχουν καταστραφεί ή δεν λειτουργούν.
Συνεργεία επιδιόρθωσης χαρτονομισμάτων
Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν διανείμει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών πληρωμών, ενώ πολλοί Παλαιστίνιοι λαμβάνουν εμβάσματα από συγγενείς στο εξωτερικό. Ωστόσο, για να μετατραπούν αυτά σε μετρητά απαιτείται προμήθεια άνω του 20% στους μεταπωλητές, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσα φυσικά μετρητά απομένουν στη Γάζα, όμως ο Ofer εκτιμά ότι κυκλοφορούν περίπου 3 δισ. δολάρια σε χαρτονομίσματα. Η έλλειψη είναι τόσο έντονη, που έχει γεννήσει έναν νέο «κλάδο» – τα συνεργεία… επιδιόρθωσης χαρτονομισμάτων, όπου οι Παλαιστίνιοι πλένουν, στεγνώνουν και κολλούν χαρτονομίσματα για να επανεισαχθούν στην κυκλοφορία.
Διεθνή
Ιράν: Πιθανή μια συμφωνία για τα πυρηνικά, εφόσον οι ΗΠΑ έχουν ρεαλιστική στάση

Ως πιθανή «βλέπει» το Ιράν την επίτευξη μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμά του, εφόσον η Ουάσιγκτον επιδείξει ρεαλιστική στάση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγτσί, την παραμονή της έναρξης ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών με τη διοίκηση Τραμπ.
«Εάν επιδείξουν σοβαρότητα για τις προθέσεις τους και δεν υποβάλουν μη ρεαλιστικά αιτήματα, η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι πιθανή», είπε ο Αραγτσί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στη ρωσική πρωτεύουσα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Σοβαρές αμφιβολίες»
Πάντως, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών συμμερίστηκε τις «σοβαρές αμφιβολίες του» για τις προθέσεις των ΗΠΑ.
«Αν και είχαμε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις και τα κίνητρα της αμερικανικής πλευράς, θα συμμετάσχουμε στις αυριανές διαπραγματεύσεις», επισήμανε ο Αραγτσί.
«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης που θα αφορά το ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, ο οποίος θα μεταβεί το Μεγάλο Σάββατο στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.
Το Ιράν είχε σημειώσει τη σοβαρότητα των ΗΠΑ στον πρώτο γύρο των συνομιλιών για τη συμφωνία, που έλαβε χώρα στο Ομάν την περασμένη εβδομάδα, είπε ο Αραγτσί.
Οι απειλές Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιτεθεί στο Ιράν, εάν η Τεχεράνη δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά της, για το οποίο το Ιράν διαβεβαιώνει πως είναι ειρηνικό, όμως η Δύση υποστηρίζει ότι στοχεύει στην κατασκευή μιας ατομικής βόμβας.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να βοηθήσει, να μεσολαβήσει και να διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο που θα ήταν επωφελής στο Ιράν και τις ΗΠΑ».
Διεθνή
Επιβεβαίωση των Ισραηλινών ανησυχιών; Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα μειώσουν κατά το ήμισυ τα στρατεύματά τους στη Συρία
Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική παρουσία στη συριακή επικράτεια για χρόνια, στο πλαίσιο διεθνούς συνασπισμού που συγκρότησαν εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η οργάνωση αυτή συνετρίβη το 2019, όμως πυρήνες της παραμένουν ενεργοί.

Την απόσυρση προσεχώς περίπου 1.000 στρατιωτικών των ΗΠΑ ανεπτυγμένων στη Συρία, από το σύνολο των περίπου 2.000 που δρουν στη χώρα στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική παρουσία στη συριακή επικράτεια για χρόνια, στο πλαίσιο διεθνούς συνασπισμού που συγκρότησαν εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η οργάνωση αυτή συνετρίβη το 2019, όμως πυρήνες της παραμένουν ενεργοί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να μειώσουν «την αμερικανική παρουσία στη Συρία σε λιγότερους από χίλιους στρατιώτες τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Σον Παρνέλ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Η αναδιάταξη δυνάμεων αυτή «αντανακλά τα σημαντικά βήματα που κάναμε για να φθείρουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες» του ΙΚ «στην περιφέρεια και παγκοσμίως», συνέχισε, αναφερόμενος ευρύτερα στην «επιτυχία των ΗΠΑ» στη μάχη εναντίον της οργάνωσης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επέστρεψε στην προεδρία των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου, αντιμετώπιζε για καιρό με σκεπτικισμό την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και η πτώση τον Δεκέμβριο του Μπασάρ αλ Άσαντ, που αντικαταστάθηκε από συμμαχία ισλαμιστών, δεν άλλαξε τα δεδομένα γι’ αυτόν. «Σε κάθε περίπτωση, στη Συρία γίνεται χαμός, αλλά δεν είναι φίλη μας (…) δεν είναι δική μας μάχη», έκρινε μέσω Truth Social τον Δεκέμβριο ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η επίθεση που έβαλε τέλος σε πενήντα χρόνια κυριαρχίας της οικογένειας Άσαντ στην εξουσία στη Δαμασκό.
Η κατάληψη πελώριων τομέων της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ από το 2014 από το Ισλαμικό Κράτος οδήγησε σε επέμβαση διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, με σκοπό να υποστηριχθούν, κυρίως από αέρος, μονάδες του ιρακινού στρατού και οι Κούρδοι που μάχονταν εναντίον του ΙΚ επί του πεδίου. Η Ουάσιγκτον ανέπτυξε παράλληλα μερικές χιλιάδες στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων για να υποστηρίξουν τοπικές δυνάμεις και για να διεξάγονται χωριστές αμερικανικές επιχειρήσεις.
Μετά την ανακήρυξη της νίκης επί του ΙΚ, το 2017 στο Ιράκ και το 2019 στη Συρία, παρέμειναν στοιχεία του αμερικανικού στρατού επιτόπου, κυρίως σε βορειοανατολικούς τομείς της, για την αντιμετώπιση πυρήνων των τζιχαντιστών που απέμεναν.
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις4 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον