Ιράν , Πυρηνικά Όπλα 14 Αυγούστου 2024

Το Ιράν αρχίζει να δοκιμάζει πυρηνικά όπλα

Το Ιράν αρχίζει να δοκιμάζει πυρηνικά όπλα

Η μυστική ανάπτυξη του πιο επικίνδυνου σχεδίου

Το βήμα αυτό, που μέχρι πρόσφατα παρέμενε σε επίπεδο φημών, έχει πλέον επιβεβαιωθεί επίσημα, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία στη διεθνή κοινότητα

Το Ιράν έχει εισέλθει στο ενεργό στάδιο της μυστικής ανάπτυξης και δοκιμής ενός εκρηκτικού μηχανισμού για πυρηνική κεφαλή όπλου, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από επίσημες ιρανικές πηγές.

Το βήμα αυτό, που μέχρι πρόσφατα παρέμενε σε επίπεδο φημών, έχει πλέον επιβεβαιωθεί επίσημα, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Αναφέρεται ότι το Ιράν όχι μόνο έχει επιταχύνει το έργο του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά διεξάγει επίσης ενεργά δοκιμές με στόχο τη βελτίωση του σχεδιασμού και της αποτελεσματικότητας των πυρηνικών κεφαλών. Η ανάπτυξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού για την κεφαλή είναι ένα από τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός πλήρους πυρηνικού οπλοστασίου, το οποίο φέρνει το Ιράν σημαντικά πιο κοντά στην κατοχή των δικών του πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube