Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία ανάρτηση του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατς στο Χ στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από μια τουρκική σημαία και την Κωνσταντινούπολη τυλιγμένες στις φλόγες.

Με την ανάρτησή του ο κ. Κατς σχολιάζει το κλείσιμο του Χ στην Τουρκία και κάνει tag τόσο τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέροντας ότι ο Ερντογάν «μετατρέπει την Τουρκία σε δικτατορία μόνο και μόνο για χάρη της υποστήριξής του στους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς, ενάντια στη στάση όλου του ελεύθερου κόσμου».

Ο Ερντογάν, προσθέτει, «καταστρέφει το τουρκικό κράτος, το οποίο έχει επιστημονικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες. Διαβρώνει την κληρονομιά του Ατατούρκ. Ας ελπίσουμε για καλύτερες μέρες».

Αμέσως μετά αντέδρασε ο Διευθυντής Επικοινωνιών Φαχρετίν Αλτούν με δική του ανάρτηση στην οποία αναφέρει:  «Κοίτα εδώ, δολοφόνε ψυχικά άρρωστε! Όσο παίρνεις το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βρώμικο στόμα σου όπου ρουφάς το αίμα αθώων, θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε περισσότερο και να στεκόμαστε πίσω του πιο αποφασιστικά».

Ούτε ο Πρόεδρος μας ούτε η χώρα μας μπορούν να μάθουν τίποτα από τους δολοφόνους! Οπωσδήποτε μια μέρα, θα λογοδοτήσετε για αυτήν την επαίσχυντη γενοκτονία που διαπράξατε».

Σε δική του αντίδραση ο κ. Ιμάμογλου απαντάει ότι «σας επιστρέφω ακριβώς αυτή τη δήλωση που προσβάλλει τη σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Δεν θα μάθουμε δημοκρατία και νόμο από κάποιον που έχει στα χέρια του το αίμα δεκάδων χιλιάδων παιδιών».

Ακολούθησε απάντηση και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην οποία αναφέρει ότι «αυτό το πρόσωπο, του οποίου η παρουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο συνίσταται σε εμμονή στη συκοφαντία και το ψέμα, αποτελεί μνημείο της αυθάδειας και της αναίδειας της γενοκτονικής κυβέρνησης Νετανιάχου».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια ανέφερε ότι «δεν είναι δική σας δουλειά να δώσετε μήνυμα στην Τουρκία».

ΚΥΠΕ