Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους αξιωματούχους να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με το Ισραήλ για τις δραματικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Νετανιάχου διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλντ μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, λέγοντάς του ότι το Ισραήλ «διεξήγαγε χτυπήματα ακριβείας στον Λίβανο για να αποτρέψει μια επικείμενη απειλή» κατά των άμαχων πολιτών του.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τη σημασία της αποφυγής μιας περιφερειακής κλιμάκωσης, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα στη διάθεσή μας»

Σε αυτήν επισημαίνεται ωστόσο πως Γκάλαντ διεμήνυσε επίσης ότι το Ισραήλ θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να απομακρύνει τις επικείμενες απειλές» και «είναι έτοιμο να αναπτύξει αμυντικά και επιθετικά μέσα».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς, εν τω μεταξύ, έστειλε επιστολή σε δεκάδες ομολόγους του ζητώντας να στηρίξουν το Ισραήλ ενάντια στη Χεζμπολάχ, το Ιράν και τους πληρεξούσιους του. Είπε ότι το Ισραήλ ενεργούσε σε αυτοάμυνα και δεν ενδιαφέρεται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ναυτεμπορική