Σταύρος Καλεντερίδης: Γερμανικά άρματα προελαύνουν και πάλι σε Ρωσική γη

Σταύρος Καλεντερίδης: Γερμανικά άρματα προελαύνουν και πάλι σε Ρωσική γη

Σταύρος Καλεντερίδης: Μία νέα Μάχη του Κουρσκ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λαμβάνει χώρα στην Ρωσία.

Τα τρία μέτωπα που άνοιξαν οι Ουκρανοί, η εκδίκηση των Ρώσων και οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γερμανικά τεθωρακισμένα εμφανίστηκαν κατά την εισβολή στη ρωσική επαρχία Κουρσκ… και μια γερμανική εφημερίδα επαίνεσε την κίνηση και ο Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε να στείλει ρωσικά τανκς στο Βερολίνο.

Απειλές Μεντβέντεφ προς τη Γερμανία

Σε μια νέα φλογερή δήλωση, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δεσμεύτηκε ότι ρωσικά τανκς μπορεί να φτάσουν στην πλατεία Δημοκρατίας μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, ως απάντηση στην εμφάνιση γερμανικών τεθωρακισμένων μεταξύ των ουκρανικών μονάδων που διεισδύουν στο Ρωσική επαρχία Κουρσκ.

Ο Μεντβέντεφ απάντησε σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Bild» στο οποίο έκανε λόγο για επιστροφή γερμανικών αρμάτων μάχης στο ρωσικό έδαφος μετά από 80 χρόνια.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε εκδικητικό το άρθρο, το οποίο μιλά «με περηφάνια για την επιστροφή των γερμανικών αρμάτων μάχης στο ρωσικό έδαφος».

«Σε απάντηση, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε τα σύγχρονα ρωσικά τανκς να φτάσουν στην Πλατεία Δημοκρατίας (μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο)», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στον ιστότοπο X.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στα σύνορα νωρίς το πρωί της Τρίτης και εισέβαλαν σε ορισμένες δυτικές περιοχές της ρωσικής περιοχής Κουρσκ, σε
μια αιφνιδιαστική επίθεση που μπορεί να στοχεύει στην απόκτηση ‘πλεονεκτήματος’ για συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν ότι η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί αφού η Μόσχα έστειλε δυνάμεις για να σταματήσει την ξαφνική ουκρανική εισβολή, αλλά ανέφεραν ότι το Κίεβο κινητοποιεί γρήγορα τις δυνάμεις του και ότι υπάρχουν σκληρές μάχες σε εξέλιξη.

Τέθηκε σύστημα ασφαλείας στις ρωσικές συνοριακές περιοχές

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν αξιωματούχους ότι η Ρωσία επέβαλε αντιτρομοκρατικά μέτρα, νωρίς σήμερα Σάββατο, σε τρεις συνοριακές περιοχές με την Ουκρανία. Ενώ οι δυνάμεις στάλθηκαν για να αποκρούσουν τη μεγαλύτερη επίθεση που εξαπέλυσε η Ουκρανία στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Οι υπηρεσίες απέδωσαν στους κυβερνήτες των περιοχών ή στην Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ότι αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην περιοχή Κουρσκ, όπου η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις της αντιμετωπίζουν μια ουκρανική εισβολή και στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ.

Το Ρωσικό Πρακτορείο Πληροφοριών ανέφερε ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μετατόπισης πληθυσμού, την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, την ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από ευαίσθητες τοποθεσίες και την υποκλοπή τηλεφωνικών κλήσεων και άλλων επικοινωνιών.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή δήλωσε: «Το κυβερνών καθεστώς στο Κίεβο πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας», προσθέτοντας ότι υπήρξαν απώλειες αμάχων.

Αυτά τα μέτρα δίνουν στις υπηρεσίες ασφαλείας ευρείες εξουσίες που τους επιτρέπουν να κλείσουν μια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής περιορισμών στις επικοινωνίες και περιορισμού ορισμένων ελευθεριών, ειδικά μετά την εκκένωση χιλιάδων αμάχων από την περιοχή του Κουρσκ.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα Max Pro στη συνοριακή περιοχή της επαρχίας Κουρσκ.

Η δήλωση του υπουργείου ανέφερε το Σάββατο: «Κατά τις επιχειρήσεις αναγνώρισης στη συνοριακή περιοχή της επαρχίας Κουρσκ, Ρώσοι στρατιώτες εντόπισαν ένα αμερικανικής κατασκευής ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα Max Pro».

Μετά την ανάλυση των δεδομένων πληροφοριών που ελήφθησαν, αποφασίστηκε η καταστροφή του ουκρανικού τεθωρακισμένου οχήματος. Αυτό έγινε με ένα ακριβές  χτύπημα από χειριστές ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος FPV, σημειώνει η Al Arabiya.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube