REAL TIME |

“Σκοτεινή μέρα της ανθρωπότητας! Λάθος της ιστορίας η δημιουργία του Πακιστάν” – Οι Σιντ μάχονται για την ανεξαρτησία τους απ’το Ισλαμαμπάντ

“Σκοτεινή μέρα της ανθρωπότητας! Λάθος της ιστορίας η δημιουργία του Πακιστάν” – Οι Σιντ μάχονται για την ανεξαρτησία τους απ’το Ισλαμαμπάντ

Η δημιουργία του Πακιστάν με βάση τη θεωρία των δύο εθνών, η οποία πιστεύουν ότι αποδείχθηκε άκυρη με την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές το 1971, οδήγησε στην υποταγή ιστορικών εθνών όπως οι Σίντι, οι Μπαλόχ, οι Σαράικι, οι Γκιλγκίτι, το Κασμίρ, και Παστούν από αυτό που περιγράφουν ως «τρομοκρατικό κράτος» που κυριαρχείται από το στρατιωτικό κατεστημένο του Παντζάμπι.

Το Κίνημα Ελευθερίας Jeay Sindh (JSFM) ανακοίνωσε σχέδια να τιμήσει τις 14 Αυγούστου 2024, ως Μαύρη Ημέρα σε όλη τη Σιντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία του Πακιστάν το 1947.

Η οργάνωση κάλεσε τους εργαζομένους της να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, να υψώνουν μαύρες σημαίες στις διασταυρώσεις και να επιδεικνύουν την εθνική σημαία σε μια πράξη διαμαρτυρίας.

Ο Πρόεδρος του JSFM, Sohail Abro, μαζί με τα βασικά μέλη Zubair Sindhi, Amar Azadi, Sodho Sindhi, Hafeez Deshi και Pireeh Sindhu, εξέδωσαν δήλωση καταδικάζοντας τον σχηματισμό του Πακιστάν, χαρακτηρίζοντάς τον ως “λάθος της ιστορίας” και “σκοτεινή μέρα για την ανθρωπότητα”. .”

Υποστηρίζουν ότι η δημιουργία του Πακιστάν με βάση τη θεωρία των δύο εθνών, η οποία πιστεύουν ότι αποδείχθηκε άκυρη με την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές το 1971, οδήγησε στην υποταγή ιστορικών εθνών όπως οι Σίντι, οι Μπαλόχ, οι Σαράικι, οι Γκιλγκίτι, το Κασμίρ, και Παστούν από αυτό που περιγράφουν ως «τρομοκρατικό κράτος» που κυριαρχείται από το στρατιωτικό κατεστημένο του Παντζάμπι. Σύμφωνα με την ηγεσία του JSFM, ο λαός της Σίντ και άλλων περιοχών καταπιέζεται οικονομικά, πολιτικά και γεωγραφικά, με τα εδάφη και τους πόρους τους να καταλαμβάνονται με τη βία.

Το κίνημα ισχυρίζεται ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ελευθερία είναι το εκ γενετής δικαίωμα τους και ορκίζονται να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να επιτύχουν την ανεξαρτησία τους από το Πακιστάν. Καθώς πλησιάζει η 14η Αυγούστου, το JSFM εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες επιδρομές, απαγωγές και εξαφανίσεις πολιτικών εργαζομένων υπέρ της ανεξαρτησίας στη Σιντ, που φέρεται να πραγματοποιούνται από κρατικές υπηρεσίες.

Το κίνημα απηύθυνε έκκληση σε διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Αμνηστίας, και διαφόρων ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υποστηρίξουν τον σκοπό τους για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η προγραμματισμένη τήρηση της Μαύρης Ημέρας από την JSFM στις 14 Αυγούστου αναμένεται να είναι μια σημαντική απόδειξη της συνεχιζόμενης αντίστασής τους ενάντια στο κράτος του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube