ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Ακούστε μας κύριε Μητσοτάκη

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Ακούστε μας κύριε Μητσοτάκη

Πρωθυπουργέ,

Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός, με Δημοψήφισμα το 2004, απέρριψε το Σχέδιο Ανάν. Το Σχέδιο Ανάν ήταν το κέλυφος των δύο Κρατών υπό την απάτη του τίτλου «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία». Οι Τούρκοι (και τότε και σήμερα), όταν χρησιμοποιούν αυτόν το όρο, εννοούν -το διακηρύττουν και δεν το κρύβουν- δύο Κράτη. Το ίδιο καθόριζαν το 1956, την εποχή των περιβόητων Στρατηγικών Εκθέσεων του Νιχάτ Ερίμ (πρέπει να τις μελετήσετε σε βάθος…). Τώρα λέγουν πιο καθαρά ότι, στο τραπέζι μιας Τριμερούς ή Πενταμερούς, θα αξιώσουν δύο Κράτη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ικανοποιούνται με τα δύο Κράτη. Θέλουν ολόκληρη την Κύπρο. Όπως ακριβώς θέλουν το μισό Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη. Θα τα πάρουν, αν δεν υπάρχει ΔΥΝΑΜΗ αντίστασης πειστική. Και δύναμη για επιβολή της ειρήνης, σημαίνει πλήρη ετοιμασία και ετοιμότητα για αποτελεσματική αποτροπή πολέμου.

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,

Πρέπει, όταν μιλάτε με την Τουρκία, να μιλάτε με αξιόπιστη και αλάνθαστη αξιολόγηση τού ποιος είναι ο συνομιλητής σας. Και ποιες οι δυνατότητές του. Δυστυχώς, ούτε παλαιότερα ο πατέρας σας, ούτε σήμερα εσείς αντιληφθήκατε τους Επεκτατικούς Σχεδιασμούς της Τουρκίας. Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο στόχος της Τουρκίας στην Κύπρο. Η κατάληψη του μισού τουλάχιστον Αιγαίου είναι ο στόχος της Τουρκίας στην Ελλάδα. Και δεν τελειώνει με αυτούς τους στόχους… Η μόνη αποτρεπτική δυνατότης είναι η Στρατιωτική αποτελεσματική Δύναμη. Αυτόνομη και Αυτοδύναμη. Όχι φραστικές «Συμμαχίες» και εντεύθεν μοιραίες αυταπάτες. Όχι πλάνες και ψευδαισθήσεις, ότι την κρίσιμη ώρα κάποιοι θα βρεθούν ή θα σπεύσουν να βοηθήσουν την Ελλάδα… Η Τουρκία πρέπει να είναι βέβαιη ότι, αν συνεχίσει τις προκλήσεις, θα της κοπούν χέρια και πόδια από την Ελλάδα. Άλλως πως να ετοιμάζεστε, κ. Μητσοτάκη, και εσείς και εμείς, να υποστούμε νέες Συμφορές. Χειρότερες, ίσως, αυτών του 1922 στη Σμύρνη και του 1974 στην Κύπρο…

κ. Πρωθυπουργέ,

Αντιλαμβάνεσθε γιατί ο Ερντογάν σάς ζήτησε να μην υπάρχουν Μεσολαβητές στις συναντήσεις σας. Αντιλαμβάνεσθε ότι, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε την Ευρώπη, ούτε τον Λευκό Οίκο θέλουν να επεμβαίνουν και να μιλούν για αρχές, αξίες και δίκαια. Ο Τούρκος σε θέλει μόνο και αδύναμο. Μόνο, χωρίς αποτρεπτική στρατιωτική ΔΥΝΑΜΗ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Διπλωματική και Συμμαχική Ισχύ. Σε θέλει, κυρίως, απαγκιστρωμένο από την Κύπρο και το Κυπριακό. Για να πάρει πιο εύκολα όσα διεκδικεί στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Στην Κύπρο πήρε και παίρνει χωρίς επέμβαση της Εγγυήτριας και Μητέρας των Ελλήνων του νησιού. Ως να μην υπάρχει τουρκοκατακτημένη Κύπρος. Ούτε αναφορά στη λέξη Κύπρος και τουρκοκρατούμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτε αναφορά στην Τουρκική Εισβολή του 1974. Ούτε μια αναφορά στο ότι η Κύπρος πρέπει να απελευθερωθεί από την Τουρκία. Η Κατακτημένη Κύπρος είναι εκτός των εθνικών προβλημάτων της Ελλάδος; Δεν είναι το κύριο μέρος των διαφορών της με την Τουρκία; Δεν είναι στο τραπέζι της «θετικής ατζέντας» σας με τον Ερντογάν;

Οι καιροί που έρχονται, είναι υπερβολικά δύσκολοι. Πόσο τραγικοί θα αποδειχθούν για την Ελλάδα και την Κύπρο, θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά θα υπολογίζει η Τουρκία τον πολιτικό σας λόγο και τη στρατιωτική δύναμη που θα στηρίζει αυτόν τον λόγο. Αν κρίνει ότι η «κατευναστική αντίδραση» είναι η μόνη δύναμή σας (μέχρι τώρα έτσι σας βαθμολογεί, και εσάς και την Ευρώπη), τότε ο Λαός πρέπει να θυμηθεί ότι το 1922 ήλθε η Εθνική Καταστροφή στη Μικρά Ασία και το 1974 κατέφθασε στην Κύπρο. Η επόμενη καταστροφή (αν αφεθεί να έλθει) θα είναι γενική Εθνική Κόλαση. Από τον Έβρο και τη Θράκη, μέχρι την Κύπρο.

Και δεν θα την αποτρέψουν τα φτηνά αλληλολιβανίσματά σας, με τον ΑΔΥΝΑΜΟ Κύπριο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν ήλθε στην Κύπρο την επέτειο της Τουρκικής Εισβολής. Επέφερε ιδιάζουσα ταπείνωση και πρόσθετο και αφόρητο εξευτελισμό και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Πώς θα αντιδράσετε στη νέα τουρκική επεκτατική εισβολή, που ήδη εξελίσσεται σε Διχοτόμηση της Κύπρου και δύο Κράτη; Τι θα πείτε ως Μητέρα Πατρίδα και τι θα πράξετε ως Εγγυήτρια της Κύπρου; Θα είστε «ψύχραιμος» και «προσεκτικός και «ρεαλιστής» και «γενναίος» (όπως θα έλεγε ο Υπουργός Γεραπετρίτης) θεατής; Πρέπει κάτι σημαντικό να πράξετε, αντί να είστε αξιοθρήνητη υποχωρητική, καταστροφική κατευναστική Εθνική Πολιτική…

Ο Ερντογάν έγινε φίλος και επίσημος επισκέπτης σας, χωρίς να του ζητήσετε να άρει το casus belli που σκοτώνει την Ελλαδική Κυριαρχία. Γιατί δεν του ζητήσατε πριν έλθει στην Αθήνα να τερματίσει την Κατοχή της Κύπρου, της οποίας είστε από αιώνες Μάνα και από δεκαετίες Εγγυήτρια; Γιατί τρέμετε να πείτε ότι στην Κύπρο έγινε τουρκική εισβολή και υπάρχει τουρκική κατοχή; Τρέμετε μήπως η ολέθρια και αποτυχημένη κατευναστική σας πολιτική έναντι του Ερντογάν καταρρεύσει; Η «γενναιότης» σας μάλλον εξαντλείται σε Γεραπετρίτικες υποκλίσεις, σε υποταγές και σε μοιραίες αυταπάτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube