REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 2 Αυγούστου 2024

Ρώσος ειδικός: Γιατί οι Ουκρανοί έχουν πρόβλημα με τα μαχητικά F-16

Ρώσος ειδικός: Γιατί οι Ουκρανοί έχουν πρόβλημα με τα μαχητικά F-16

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Post (NYP) έγραψε ότι η έλλειψη πιλότων στην Ουκρανία περιορίζει τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που οι δυτικοί σύμμαχοι μπορούν να προμηθεύσουν στη χώρα.

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Όλεγκ Γκλαζούνοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν πάνω από 10 πιλότους ικανούς να πετάξουν τα αμερικανικά αεροσκάφη F-16.

O Γκλαζούνοφ που είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης και κοινωνικο-ψυχολογικών διαδικασιών του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov, σε συνέντευξή του στη ρωσική Lenta δήλωσε ότι:

«Η Ουκρανία δεν έχει πιλότους υψηλής ειδίκευσης με εμπειρία μάχης, υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς. Όλες αυτές οι προμήθειες αεροσκαφών δεν θα βοηθήσουν γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν και να χρησιμοποιήσουν τα  F-16 ώστε να τα ρίξουν σε μάχιμες αποστολές. Αυτή η τεχνική απαιτεί τεράστια προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι προμήθειες δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο. (…) Θα σας πω τον αριθμό των Ουκρανών πιλότων που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό το έργο: δεν υπάρχουν περισσότεροι από δέκα από αυτούς, από πέντε έως δέκα, που μπορούν να πετάξουν κανονικά και να εκτελέσουν αποστολές μάχης», πρόσθεσε ο ειδικός.

Το ρωσικό δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι:

Στις 31 Ιουλίου έγινε γνωστό ότι η πρώτη παρτίδα μαχητικών F-16 αμερικανικής κατασκευής είχε φτάσει στην Ουκρανία. Οι δυτικοί εταίροι τήρησαν τις προσυμφωνημένες προθεσμίες παράδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που μεταφέρθηκαν στην πρώτη παρτίδα είναι μικρός, αλλά οι πηγές δεν έδωσαν ακριβή αριθμό.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube