Ο Ρώσος πρέσβης, Ανατόλι Αντόνοφ, αφήνει ανοιχτή την πόρτα για περισσότερες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Σύμφωνα με το TASS, ο Ανατόλι Αντόνοφ τόνισε ότι η πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον ήταν ένα «σπάνιο θετικό γεγονός στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις», κάνοντας λόγο για μια σημαντική ανακάλυψη.

«Δεν έχουμε κλείσει το κεφάλαιο»

Το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ παραμένει ανοιχτό, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα γίνουν περισσότερες συμφωνίες κατά τη διάρκεια της εναπομένουσας θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο Αντόνοφ.

«Δεν έχουμε κλείσει το κεφάλαιο για το θέμα. Οι εργασίες για την απελευθέρωση Ρώσων από αμερικανικές φυλακές συνεχίζονται. Μπορώ να πω απερίφραστα ότι, δεδομένων των οδηγιών, των φιλοδοξιών και των προθέσεων του προέδρου μας, απλά δεν είναι δυνατόν να δηλώσουμε το αντίθετο», τόνισε ο διπλωμάτης.

Επιπλέον ανέφερε ότι η «Το μάθημα είναι ότι ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιο κοινό έδαφος για να βοηθηθεί η επίλυση αυτών των πιο ευαίσθητων και πιεστικών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις».