Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει την ουκρανική περιοχή «Niu-York»

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του ανέλαβαν τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας, όπως την χαρακτήρισε, πόλης Niu-York στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της λείανσης της Μόσχας για την κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Ντονέτσκ.

Ακόμη και καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσαν στις 6 Αυγούστου, η τύχη του Niu-York – την οποία το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα – αποτελεί υπενθύμιση ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τη δική τους επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ανεξάρτητα από αυτό.

Η Ρωσία αναφέρεται στο Niu-York, στο οποίο η Ουκρανία επέστρεψε την αρχική του ονομασία το 2021, ως Novgorodskoye, τη ρωσική ορθογραφία του ονόματος του οικισμού της σοβιετικής εποχής.

«Ως αποτέλεσμα της έντονης δράσης των μονάδων της «Κεντρικής Συγκρότησης» των στρατευμάτων, μια μεγάλη ομάδα εχθρικών στρατευμάτων συνετρίβη και ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς στον οικισμό Τορέτσκ και ο στρατηγικά σημαντικός κόμβος διοικητικής μέριμνας του Νόβγκοροντσκόγιε … απελευθερώθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Με προπολεμικό πληθυσμό λίγο κάτω από 10.000 κατοίκους, το Niu-York βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή προς το Sloviansk, μία από τις πόλεις στην ανατολική Ουκρανία που η Μόσχα επιθυμεί εδώ και καιρό να καταλάβει.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι σφοδρές μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη στον τομέα του Τορέτσκ, συμπεριλαμβανομένου του Νιού-Γιορκ, εν μέσω αναφορών από Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ ότι οι δυνάμεις της Μόσχας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης στο Νιού-Γιορκ.

Με πληροφορίες από Reuters