Την ικανοποίησή του για την ευρεία νίκη του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Βαγγέλη Τάβο, στις επαναληπτικές εκλογές του Δήμου Χειμάρρας εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εν μέσω σοβαρότατων καταγγελιών της ελληνικής μειονότητας, για εκτεταμένες παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη νίκη του «εκλεκτού» του με ευρύτατη διαφορά 1.477 ψήφων έναντι του υποστηριζόμενου από την ελληνική μειονότητα Πέτρου Γκικουρία ο κ. Ράμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Σε ανάρτησή του έδωσε συγχαρητήρια στον νέο Δήμαρχο Χειμάρρας για τη «θεαματική νίκη» του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη «σημαντική στήριξη» των πολιτών στον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εκδήλωσε, όμως, και τα σχέδιά του για το μέλλον του δήμου. «Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τη Χειμάρρα 2030 σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς» ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι «καταρχήν όλοι όσοι εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα θα επιστρέφουν για καλύτερους μισθούς και για τον αναντικατάστατο ‘αέρα’ της πατρίδας».

«Εύχομαι σε όλους σας μια όσο το δυνατόν πιο ειρηνική εβδομάδα» κατέληξε ο κ. Ράμα. Στο βίντεο που ανάρτησε Αλβανός πρωθυπουργός εμφανίζεται ο ίδιος και ο νέος δήμαρχος Βαγγέλης Τάβος ως δυο πέτρινα γλυπτά. Στη συνέχεια όμως παίρνουν σιγά-σιγά τη κανονική μορφή τους και ζωντανεύουν.

Γκικουρία: Η μάχη για το αύριο της Χειμάρρας συνεχίζεται

Στον αντίποδα ο χαμένος της αναμέτρησης Πέτρος Γκικουρία κατήγγειλε ότι οι επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα χαρακτηρίστηκαν από αντιδημοκρατικές μεθόδους και εμπλοκή του κράτους και του παρακράτους. «Σε αυτές τις εκλογές είδαμε αντιδημοκρατικές μεθόδους σε όλα τους τα στάδια» ανέφερε και τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν προϊόν αλλαγής του εκλογικού καταλόγου κατά τα συμφέροντα του αντίπαλου συνδυασμού κάτι που έδωσε τη δυνατότητα «σε έναν κομματικό στρατό να συμμετάσχει στις εκλογές».

Πρόσθεσε δε ότι ταυτόχρονα χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας στερήθηκαν αυτό το δικαίωμα. «Στόχος ήταν να βρεθεί ακόμη ένας αδύναμος δήμαρχος, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έντι Ράμα και του κόμματός του» ανέφερε.

«Είχαμε μια μεγάλη μάχη. Μάχη που αποτέλεσε συνέχεια πολλών μεγάλων μαχών που έδωσαν οι Χειμαρριώτες, ειδικά τα τελευταία χρόνια με επικεφαλής τον Φρεντι

Μπελέρι. Αυτή η μάχη ήταν το προοίμιο για μελλοντικές μάχες που θα κληθούν για τη χώρα μας» είπε επίσης ο υποψήφιος της ελληνικής μειονότητας και κατέληξε λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία για τον όμορφο και δίκαιο αγώνα που είχαμε. Η μάχη για το αύριο της Χειμάρρας συνεχίζεται».

Ναυτεμπορική