Ρωσία 13 Αυγούστου 2024

Πούτιν σε Αμπάς: Υποστηρίζουμε την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Πούτιν σε Αμπάς: Υποστηρίζουμε την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

EPA/YEVGENY BIYATOV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο πραγματοποιεί ο Μαχμούντ Αμπάς, μία ημέρα πριν το ραντεβού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατά τη συνάντησή τους στη Ρωσία ότι «η Μόσχα υποστηρίζει την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Ο Αμπάς σημείωσε ότι «το Ισραήλ δεν υπακούει στις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και συνεχίζει να παραβιάζει την εξουσία του και τα Ηνωμένα Έθνη αδυνατούν να επιβάλουν λύση στην κρίση στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Παλαιστινιακή Αρχή στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας, η οποία υποφέρει από κρίσεις».

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη τους προσωπική συνάντηση από το 2021 και μία ημέρα πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ραγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, η συνάντηση Αμπάς – Πούτιν έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων όπου αναμένεται να συζητηθεί στις 15 Αυγούστου το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube