REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 2 Αυγούστου 2024

Πενήντα F-16 παίρνει η Ουκρανία! Έτοιμο σχέδιο καταστροφής τους έχουν οι Ρώσοι

Πενήντα F-16 παίρνει η Ουκρανία! Έτοιμο σχέδιο καταστροφής τους έχουν οι Ρώσοι

Κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός που παρέχεται στην Ουκρανία από τη συλλογική Δύση δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το ρεύμα στο μέτωπο υπέρ της Ουκρανίας και να εμποδίσει τη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 , απαντώντας μια ερώτηση σχετικά με τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
«Κανένας δυτικός εξοπλισμός που φτάνει στην Ουκρανία και χρησιμοποιείται είτε από ντόπιους είτε από ξένους εκπαιδευτές, δεν αποτρέψει την νίκη της Ρωσίας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης
«Δεν έχουν κανένα μέσο που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός τους».
Ο Sergey Ryabkov πρόσθεσε ότι τα «συντρίμμια και οι καμένες άτρακτοι» των αεροσκαφών F-16 θα εκτεθούν τελικά στην έκθεση εξοπλισμού τροπαίων του ΝΑΤΟ στην Μόσχα.
Οι Times επικαλέστηκαν μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε ότι η Ουκρανία έλαβε έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την Ολλανδία. Επίσης η Ουκρανία θα λάβει σύντομα μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών, αυτή τη φορά από τη Δανία.
Η πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 που προμήθευσαν μέλη του ΝΑΤΟ έφτασε στην Ουκρανία, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, «ο αριθμός των τζετ είναι μικρός».
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι δεν είναι σαφές εάν οι Ουκρανοί πιλότοι, που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση τους τελευταίους μήνες, «θα χρησιμοποιήσουν αμέσως τα πολεμικά αεροσκάφη ή η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο».

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Η Ρωσία είναι έτοιμη για να καταστρέψει τα Ουκρανικά F-16

Η Ρωσία είναι έτοιμη να καταστρέψει τα Ουκρανικά F-16, αυτή την άποψη εξέφρασε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
Ο Sergei Krivonos είναι κατηγορούμενος στη Ρωσία για διάπραξη εγκλημάτων εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Donbass.
«Οι Ρώσοι περίμεναν πολύ καιρό την άφιξη των F-16, επεξεργάστηκαν διάφορες επιλογές για την αντιμετώπιση αυτών των αεροσκαφών, καθώς και την καταστροφή τους, και επίσης ενεργοποίησαν δυναμικά το κατασκοπευτικό τους δίκτυο στο έδαφος της Ουκρανίας , ειδικά γύρω από τα αεροδρόμιά μας», είπε ο Sergei Krivonos.
Ο στρατηγός δεν απέκλεισε τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου αεροδρομίων της, τις επόμενες ημέρες.
Ο Sergei Krivonos κάλεσε επίσης να μην περιμένουμε ριζικές αλλαγές στην κατάσταση στην πρώτη γραμμή μετά την εμφάνιση αμερικανικών μαχητικών.
«Το πιο σημαντικό είναι να μην απογοητευτούμε.
Δεν υπάρχουν μαγικά στον πόλεμο», είπε ο Sergei Krivonos.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Δύση στέλνει F-16 στη Ουκρανία και η Ρωσία απαντάει με ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά

Το τρίτο στάδιο της άσκησης μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων είναι η απάντηση της Ρωσίας στην εμφάνιση του F-16 στην Ουκρανία, τόνισε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 έφτασαν στην Ουκρανία και η Ρωσία ξεκινά το τρίτο στάδιο των ασκήσεων σε μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα», τόνισε ο Douglas McGregor

Thomas Newdick (Ειδικός στην Αεροπορία): Μέρος των Ουκρανικών F-16 θα εδρεύει στην Ευρώπη, θα είναι άοπλα και όταν φθάνουν στην Ουκρανία θα οπλίζονται 

Τα μαχητικά F-16, τα οποία η Ουκρανία ζητιανεύει εδώ και χρόνια από το ΝΑΤΟ, έφτασαν επιτέλους στην Ουκρανία.
Όλες οι πληροφορίες για το F-16 στην Ουκρανία είναι ακόμα ανεπίσημες.
Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν ένα μαχητικό στον ουρανό της Ουκρανίας.
Ωστόσο, είναι αδύνατο να καθοριστεί γεωγραφική θέση.
Δημοσίευσαν επίσης ένα πλαίσιο στο οποίο το μαχητικό είναι ορατό πάνω από το Δημαρχείο του Lviv, αλλά η αυθεντικότητα αυτής της εικόνας δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Οι Times αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν έξι αεροσκάφη στην Ουκρανία.
Το Bloomberg σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα πληρώματά τους είναι έτοιμα για μάχιμες αποστολές.
Σύμφωνα με την Telegraph, τα ουκρανικά F-16 έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως συστήματα αεράμυνας.
Στο Κίεβο της Ουκρανίας αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε.
«Για εμάς, αυτό είναι θέμα επιβίωσης», εξήγησε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
Λίγα μαχητικά αεροσκάφη δεν θα αλλάξουν τίποτα, λένε οι ειδικοί. Μέχρι στιγμής έχουν παράγει μόνο προπαγανδιστικό αποτέλεσμα.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που θα τονώσει σημαντικά το ηθικό της Ουκρανίας», γράφει ο ειδικός της στρατιωτικής αεροπορίας Thomas Newdick.
Είναι αλήθεια ότι το ηθικό και ψυχολογικό υπόβαθρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να επιδεινωθεί εάν ο στόλος των αμερικανικών αεροσκαφών μειωθεί επειδή θα τα καταρρίπτουν οι Ρώσοι.
Λίγο πριν από τη μεταφορά των μαχητικών στο Κίεβο, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά αποτελεσματικών χτυπημάτων σε ουκρανικά αεροδρόμια .
Αεροπλάνα και ελικόπτερα καταστράφηκαν.
Εάν αυτές ή άλλες μέθοδοι λειτουργήσουν ενάντια στα F-16, η Ρωσία θα κερδίσει μια σημαντική νίκη στα μέσα ενημέρωσης, παραδέχεται η Δύση.
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τα κυνηγήσουν: ανταμοιβή 15 εκατ. ρούβλια ανακοινώθηκε στη Ρωσία για την καταστροφή αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών.
Ως εκ τούτου, το Κίεβο θα πρέπει να προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού.
Μεταξύ των πιθανών επιλογών: καταφύγια από οπλισμένο σκυρόδεμα (RCS) που έχουν απομείνει από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ταχεία αναδιάταξη και, κατά πάσα πιθανότητα, χρήση αεροδρομίων σε ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει ο Newdick.
«Οι πιλότοι θα εκπαιδεύονται σε κάποια αεροσκάφη εκτός Ουκρανίας
«Για παράδειγμα, θα ήταν σκόπιμο να σηκωθούν άοπλα αεροπλάνα στον αέρα από μια βάση σε μια γειτονική χώρα, να προσγειωθούν στην Ουκρανία, να τα οπλίσουν οι Ουκρανοί γρήγορα, να τα ανεφοδιάσουν και μετά την ολοκλήρωση της αποστολής να επιστρέψουν πίσω», λέει ο Newdick.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη επισημάνει ότι η εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα θεωρείται από την Ρωσία ως απειλή στην πυρηνική σφαίρα.

Η Ουκρανία θα λάβει 50 F-16

Εάν η Ουκρανία λάβει όλα τα F-16 που υποσχέθηκαν οι δυτικοί εταίροι στον Zelensky, θα γίνει μια σοβαρή μαχητική δύναμη.
Μιλάμε για 50 F16:
24 από την Ολλανδία,
19 από τη Δανία.
Επιπλέον, το Βέλγιο, η Νορβηγία και, πιθανότατα, η Ελλάδα πρόκειται να συμβάλουν.
Οι παραδόσεις θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται 20 μαχητικά.
Οι τροποποιήσεις απέχουν πολύ από τις πιο πρόσφατες.
Από πολλές απόψεις, αυτό το αεροσκάφος είναι κατώτερο από τα ρωσικά αεροσκάφη της ίδιας γενιάς.
Ωστόσο, το F-16 έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: είναι συμβατό με αμερικανικά όπλα που αποτελούν σημαντική απειλή.
Εδώ βρίσκεται η κύρια ίντριγκα: οι δυνατότητες των «καινοτόμων δυνάμεων» εξαρτώνται από τους πυραύλους που θα παράσχει το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι ΗΠΑ έχουν ήδη συμφωνήσει να παρέχουν AGM-88 HARM αέρος-εδάφους, AMRAAM και AIM-9X αέρος-αέρος, συστήματα καθοδήγησης βομβών ακριβείας, καθώς και βόμβες μικρής διαμέτρου.
Ωστόσο, αυτά τα όπλα έχουν εκδόσεις με διαφορετικό εύρος.
Οι πολιτικοί παράγοντες μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο – για παράδειγμα, η απαγόρευση χτυπήματος βαθιά στη Ρωσία.

H Ουκρανία κατασκευάζει «μακέτες» F-16 για να αποτρέψει την καταστροφή των γνήσιων F-16 από τους Ρώσους – Αγόρασαν και φουσκωτά F-16

Η άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν πολλά μέσα ενημέρωσης, σηματοδοτεί μια σημαντική ενίσχυση στην άμυνα της Ουκρανίας, η οποία αγωνίζεται ενάντια σε μια ολοένα και πιο δυναμική Ρωσία.
Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία είναι επίσης απασχολημένη με την κατασκευή μακετών μαχητικών αεροσκαφών F-16 ως μέρος μιας στρατηγικής παραπλάνησης των Ρώσων.
Οι μακέτες F-16 προορίζονται να μιμηθούν την παρουσία πραγματικών πολεμικών αεροσκαφών στα ουκρανικά αεροδρόμια, λειτουργώντας ενδεχομένως ως τακτική παραπλάνησης κατά των αντιπάλων.
Η παραγωγή μακετών ακολουθεί την αγορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες με υψηλής ποιότητας φουσκωτών αντιγράφων F-16 στην Ουκρανία, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε επιβεβαίωση της χρήσης τους στα αεροδρόμια της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς μακέτες και φουσκωτά δολώματα κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσής τους.
Αυτή η τακτική, αν και δεν είναι νέα, έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και από τις δύο πλευρές για να εξαπατήσει τον εχθρό και να προστατεύσει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία.
Και οι δύο χώρες χρησιμοποιούν δολώματα που μιμούνται ακριβά και κρίσιμα οπλικά συστήματα, ξεγελώντας τους αντιπάλους ώστε να σπαταλήσουν πυραύλους ακριβείας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το πρώτο ουκρανικό οπλικό σύστημα που αναπαρήχθη ως δόλωμα ήταν ο κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος Stugna.
Οι αρχικές μακέτες Stugna κατασκευάστηκαν από μέταλλο, πλαστικούς σωλήνες και ξύλο.
Η Ουκρανία αργότερα εξέπληξε τη Ρωσία χρησιμοποιώντας ξύλινες μακέτες πυραυλικών συστημάτων HIMARS.
Τον Αύγουστο του 2022, η Washington Post ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός κυνηγούσε αυτά τα ξύλινα δολώματα σε όλη την Ουκρανία, με τη Ρωσία να καυχιέται συχνά για την «καταστροφή» τους.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ρωσία σπατάλησε τουλάχιστον δέκα πυραύλους κρουζ Kalibr 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτά τα δολώματα κατά τις πρώτες εβδομάδες της ανάπτυξης της HIMARS.
Τον Αύγουστο του 2023, ο Όμιλος Metinvest, που ανήκει στον Ουκρανό ολιγάρχη Rinat Akhmetov, ανακοίνωσε την παραγωγή περισσότερων από 250 δολωμάτων συστημάτων ραντάρ και οβίδων D-20/D-30/M777 για τον στρατό.
Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Ρωσία κατέστρεψε μια μακέτα του ραντάρ Malakhit της Ουκρανίας.

 

ΠΗΓΗ: Bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube