REAL TIME |

Video , Περιβάλλον , Πυροσβεστική 22 Αυγούστου 2024

Παίρνουμε φωτιά και στερεύουμε από νερό

Παίρνουμε φωτιά και στερεύουμε από νερό

Εντύπωση προκαλεί η φωτιά στον Μάραθο των Αγράφων στη Δυτική Ευρυτανία. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας συνέδραμαν στην κατάσβεσή της, εναέρια μέσα από Λαμία και Άραξο, ενώ παραμένουν επίγειες δυνάμεις με τους άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευρυτανίας και της 4ης ΕΜΟΔΕ Στερεάς. Η φωτιά, αν και ξέσπασε από κεραυνό, παρόλα αυτά ανησύχησε τις αρχές, που απευθύνουν έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί καμία περιοχή, ούτε τα Άγραφα είναι άτρωτα στις πυρκαγιές, τονίζει ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

Ιστορική χαρακτηρίζουν Δημοτική Αρχή Μακρακώμης και κάτοικοι την έλλειψη νερού στη Δυτική Φθιώτιδα, αφού για πρώτη φορά βιώνουν τις συνέπειες της ανομβρίας το φετινό Καλοκαίρι. Τρανταχτό παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού, όπου κάτοικοι και επισκέπτες ξέμειναν από νερό την εβδομάδα του 15Αύγουστου και οι υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούσαν να δώσουν λύση με την υδροφόρα, αλλά και πάλι, αυτό δεν ήταν αρκετό. Δραματική έκκληση για λογική χρήση του νερού μόνο για ύδρευση, όταν αυτό επανέρχεται για λίγες ώρες, απευθύνει μέσα από το star o αντιδήμαρχος Μακρακώμης Παναγιώτης Κοντογεώργος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube