Όταν η κατοχή γίνεται συνήθεια…

Όταν η κατοχή γίνεται συνήθεια…

Να Θυμάσαι συμπατριώτη.

Αφορμή για να εκφράσουμε τις απόψεις μας έδωσε η είδηση για το πέρασμα συμπατριωτών μας στην κατεχόμενη γη μας τις ημέρες της βάρβαρης και παράνομης Τουρκικής εισβολής του Ιουλίου και Αυγούστου και που συνεχίζεται πενήντα χρόνια μετά.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τον Απρίλιο του 2003 αποτέλεσε το εφαλτήριο για δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας να ξεχυθούν στους δρόμους και με συγκίνηση να επισκεφτούν τα σπίτια ,τις περιουσίες ,τις εκκλησιές και κοιμητήρια των προγόνων τους.

Ήταν όμως και μεγάλη στεναχώρια τους όταν στα σπίτια τους έβρισκαν άλλους άγνωστους ανθρώπους, σφετεριστές είτε έποικους είτε Τουρκοκύπριους να τα κατοικούν.

Βέβαια αυτούς τους πλιατσικολόγους σφετεριστές των πατρογονικών σπιτιών μας και περιουσιών μας, δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του καλού παιδιού και των υποχωρήσεων, από σφετεριστές τους μετέτρεψε σε Χρήστες. Αποδέχτηκε στην ουσία στο Σχέδιο Γκουτέρες του Γκράν Μοντανά, ο σφετεριστής να πάρει τυπικά την σφραγίδα του χρήστη με κατοχυρωμένο δικαίωμα στα σπίτια και περιουσίες μας.

Τα οδοφράγματα έγιναν πλέον δυστυχώς συνοριακοί σταθμοί αν δούμε τις διατυπώσεις που χρειάζονται ένθεν και ένθεν για διακίνηση, που παραπλανητικός αποκαλείται ελεύθερη. Το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι ότι χάθηκε το αγωνιστικό φρόνημα και συμπατριώτες μας αποδέχτηκαν και συνήθισαν την κατοχή. Ως εκ τούτου πολλοί συμπατριώτες μας πάνε και έρχονται στην κατεχόμενη γη μας, όχι για προσκύνα στα Άγια μας χώματα, αλλά για άλλους λόγους και σκοπούς

Για αυτό να θυμάσαι εσύ συμπατριώτη που πας στην κατεχόμενη γη μας. για να γλυτώσει μερικά σεντς στα καύσιμα. Εσύ που πας σε ξενοδοχεία στην κατεχόμενη γη μας για διακοπές γιατί είναι πιο φτηνά λόγω του ότι η Τουρκική λίρα έγινε χώμα . Εσύ που πας στην κατεχόμενη γη μας για φτηνά ψώνια.

Εσύ που πας για φτηνές γυναίκες ή αν εισαι τοιούτος άνδρας για άντρες Εσύ που ταξιδεύεις από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, που σε καλωσορίζει το κατοχικό καθεστώς με το λιμάνι της Κερύνειας.

Ξέρεις συμπατριώτη πως πολλοί δρόμοι και ίσως τα ξενοδοχεία που θα μείνεις ίσως είναι κτισμένα πάνω στα Ιερά κόκκαλα των Αγνοουμένων μας;

Ξέρεις πως τα χρήματα που δίνεις στον Έποικο ή Τουρκοκύπριο τον βοηθάς να μην θέλει λύση αλλά να θέλει με την βοήθεια του κράτους τρομοκράτη Τουρκία και την υπόλοιπη σου πατρίδα;

Κάποιοι συμπατριώτες μου βρίσκουν χίλιες δυό δικαιολογίες για να καλύψουν την συνήδειση τους. Γιατί ίσως κατά βάθος ξερουν το κακο που κανουν στον τοπο και στη ίδια την οικογένεια τους που συντηρούν την κατοχή.

Και αντιδρούν με δικαιολογίες τύπου, ποδά εν κλέφτες, οι πολιτικοί τι έκαμαν για μένα, η ακρίβκια αναγκάζει μας. Εν ακριβή η πεζίνα τζε η κομμώτρια ποδα. Εν πολλά καλός ο οδοντίατρος τζε εν πολλά καλές οι τιμές του, όη όπως τους κλέφτες ποδά. Το λουβίν τζε άλλα πράματα του σουπερμάρκετ εν πολλά καλλύτερες οι τιμές που ποδά στους κλέφτες. Τι έκαμε η πατρίδα μου για μένα; Εσύ τι κάνεις στην πατρίδα σου; Πάντα οι συμπατριώτες τους «ποδά» είναι κλέφτες. Το ότι βοηθούν τους πραγματικούς κλέφτες δεν το βλέπουν.

Πριν τον πόλεμο πολλά προϊόντα στην Γάζα ήταν πιο φτηνά από το Ισραήλ. Είδες ποτέ συμπατριώτη Ισραηλινούς να ψωνίζουν και να αιμοδοτούν οικονομικά τους Παλαιστίνιους που τους έχουν για εχθρούς τους; Εσύ γιατί είσαι αιμοδότης τουΤούρκου εχθρού, αυτού που κατέχει την μισή σου πατρίδα, που νέμεται τα σπίτια και περιουσίες μας, ίσως και τα δικά σου ή των γονιών σου; Που καταστρέφει τις εκκλησιές και τα κοιμητήρια μας;

Ανάκτησε ξανά την αξιοπρέπεια σου, σταμάτα να είσαι αιμοδότης της κατοχής, και μετά που φεύγεις ο Τούρκος γελά μαζί σου.

Πέτρος Ασσιώτης, Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube