Οργή για την καταστροφή μνημείου γενοκτονίας των Μπαλώχ από τις πακιστανικές δυνάμεις

Οργή για την καταστροφή μνημείου γενοκτονίας των Μπαλώχ από τις πακιστανικές δυνάμεις

Σε μια ανησυχητική πράξη καταστολής, οι πακιστανικές δυνάμεις φέρεται να στόχευσαν και κατέστρεψαν το «Σύμβολο της Γενοκτονίας των Μπαλώχ» στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Πανεπιστήμιο του Μπαλουχιστάν.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Απευθυνόμενος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X», η επιτροπή Baloch Yakjehti δήλωσε: «Σε μια αποκαρδιωτική πράξη καταστολής, το «Σύμβολο της Γενοκτονίας των Μπαλόχ» που τοποθετήθηκε στην καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Πανεπιστήμιο του Μπαλουχιστάν έσπασε σκόπιμα από κρατικούς θεσμούς κατά την τελευταία ώρες της νύχτας. Αυτό το μνημείο, το οποίο τιμούσε τις χιλιάδες ζωές των Μπαλόχ που χάθηκαν από τη γενοκτονία και τα συνεχιζόμενα δεινά του έθνους των Μπαλόχ, καταστράφηκε σε μια προσπάθεια να σβήσει την οδυνηρή ιστορία που αντιπροσωπεύει».


Η BYC παρατήρησε ότι η κατεδάφιση του συμβόλου δεν ήταν απλώς μια επίθεση σε ένα μνημείο, αλλά μια άμεση επίθεση στη συλλογική μνήμη του έθνους των Μπαλόχ.

Η οργάνωση τόνισε ότι, παρά τη άνανδρη αυτή προσπάθεια να διαγραφεί η ιστορία τους, παρέμειναν αποφασιστικοί στην προσπάθειά τους για δικαιοσύνη. Σημείωσαν επίσης ότι η ανθεκτικότητα του έθνους των Μπαλόχ παρέμεινε ακλόνητη από τέτοιες ενέργειες.

Πρόσφατα, η επιτροπή Baloch Yakjehti επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις καθιστικές διαμαρτυρίες και τα σεμινάρια κατά των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη, να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι ακτιβιστές και να τερματιστεί η βία.

Ο λαός των Μπαλούχ διαμαρτύρεται κατά των πακιστανικών δυνάμεων λόγω μακροχρόνιων παραπόνων που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτική καταστολή και οικονομική εκμετάλλευση στο Μπαλουχιστάν, μια περιοχή πλούσια σε φυσικούς πόρους αλλά αντιμετωπίζει σοβαρές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις.

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες και καθιστικές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μπροστά στο Πανεπιστήμιο του Μπαλουχιστάν, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την κατάστασή τους και την πίεση της πακιστανικής κυβέρνησης να λογοδοτήσει.

Πολυάριθμες εκθέσεις έχουν επισημάνει περιπτώσεις εξωδικαστικών δολοφονιών, εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και βασανιστηρίων από πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας, με στόχο πολλούς ακτιβιστές και πολιτικούς ηγέτες των Μπαλόχ. Αυτό έχει προκαλέσει εκτεταμένο φόβο και δυσαρέσκεια στους Μπαλόχ.

Πολιτικά, οι Μπαλόχ έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό την πακιστανική κυβέρνηση ότι καταπνίγει τα πολιτικά τους κινήματα και τους αποκλείει από τον εθνικό λόγο.

Οι εθνικιστές ηγέτες των Μπαλούχων έχουν αντιμετωπίσει συλλήψεις ή εξορίες και τα πολιτικά τους κόμματα συχνά αντιμετωπίζουν περιορισμούς

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube