ΗΠΑ , Ισραήλ 11 Αυγούστου 2024

Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν $3,5 δισ. στρατιωτικής βοήθειας προς στο Ισραήλ για όπλα

Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν $3,5 δισ. στρατιωτικής βοήθειας προς στο Ισραήλ για όπλα

Aποτελούν τμήμα νομοσχεδίου χρηματοδότησης ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την αποδέσμευση των χρημάτων να γίνεται λίγους μήνες αφότου το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε δεσμεύσει τα συγκεκριμένα κονδύλια κατά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο ενημέρωσε το Κογκρέσο την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση σκοπεύσει να αποδεσμεύσει στρατιωτική χρηματοδότηση αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ.

Το CNN είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απελευθερώσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια, τα οποία αποτελούν τμήμα ενός νομοσχεδίου συμπληρωματικής χρηματοδότησης ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί δραματικά και υπάρχουν φόβοι για διεύρυνση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα ισχυρός μάλιστα μετά τις πρόσφατες δολοφονίες του αρχηγού της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια  στο Ιράν και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό οι οποίες προκάλεσαν απειλές για αντίποινα κατά του Ισραήλ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube