Λιβύη , Τουρκία 11 Αυγούστου 2024

Ο τουρκικός στρατός ενισχύει την αεράμυνα στην Αλ Ουατίγια! Είναι η βάση που χτυπήθηκε από Rafale στη Λιβύη το 2020

Ο τουρκικός στρατός ενισχύει την αεράμυνα στην Αλ Ουατίγια! Είναι η βάση που χτυπήθηκε από Rafale στη Λιβύη το 2020

Οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Λιβύη εξόπλισαν πρόσφατα την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια (Al Watiya), 127 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης και 28 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τυνησία, με ένα πιο σύγχρονο σύστημα αεράμυνας, το Hisar-O100, που αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα Mim-23 Hawk.

Η πληροφορία μεταδόθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα “Military Africa” ​​και αναμεταδόθηκε στη Λιβύη από τον τηλεοπτικό σταθμό ‘Al Wasat’.

Το σύστημα Mim-23 Hawk, που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, ήταν μέχρι τώρα το κύριο σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη και υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά.

Αυτό το σύστημα ήταν καθοριστικό για την εξουδετέρωση πολλών drones και ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ μεταξύ 2019 και 2020.

Το Mim-23 Hawk είναι γνωστό ότι είναι ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος παντός καιρού που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση απειλών χαμηλού και μεσαίου ύψους.

Ωστόσο, το Hisar-O100, που παράγεται από την τουρκική εταιρεία Aselsan, αντιπροσωπεύει μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη.

Οι δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε το «Miltary Africa» δείχνουν ξεκάθαρα τις νέες πλατφόρμες εκτόξευσης Hisar-O100 τοποθετημένες στην περιοχή που κατείχαν προηγουμένως οι πύραυλοι Hawk.

“Οι δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τα συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς MIM-23 Hawk της αεροπορικής βάσης Al Watiya, έχουν αντικατασταθεί από τα πιο προηγμένα και σύγχρονα συστήματα HİSAR-O100”- military Africa

 Το σύστημα «Made in Turkiye» προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ευελιξία εμπλοκής και τις ικανότητες πυραύλων. Σε αντίθεση με το σύστημα Hawk, το οποίο απαιτεί την περιστροφή του πύργου προς τον στόχο, η κάθετη εκτόξευση του Hiasar-O100 μειώνει τον χρόνο που απαιτείται πριν από την εκτόξευση, ο οποίος είναι κρίσιμος για επιχειρήσεις μικρής και μεσαίας εμβέλειας.

Επιπλέον, οι πύραυλοι του νέου συστήματος είναι εξοπλισμένοι με επιλογές ενεργής αναζήτησης Iir και RF, βελτιώνοντας σημαντικά τις δυνατότητες αναχαίτισης, ειδικά κατά την τελική προσέγγιση του στόχου.

Εκτός από το Hisar-O100, η ​​Τουρκία έχει επίσης αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας «Korkut-100/35S Spaag», το οποίο χρησιμοποιεί περιστροφικά πυροβόλα 35 χιλιοστών ικανά να εκτοξεύουν πυρομαχικά «Atom» που εκρήγνυνται στον αέρα, προσφέροντας πρόσθετη προστασία έναντι διαφόρων αερομεταφερόμενων απειλών.

Η βάση Al Watiya, που προηγουμένως ελεγχόταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, είχε κατακτηθεί από την τότε Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ , με τουρκική βοήθεια, μετά από μια άγρια ​​μάχη που οδήγησε στην ήττα των δυνάμεων της Κυρηναϊκής.

 Σύμφωνα με το “Miltary Africa”, οι νέες αντιαεροπορικές άμυνες Hisar-O100 θα λειτουργούν σε συνέργεια με τα κινεζικά συστήματα φορητής αεράμυνας QW-18 που παραδόθηκαν στις 28 Ιουνίου 2020 στις Κυβερνητικές δυνάμεις Εθνικής Συμφωνίας.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube