REAL TIME |

Ο Ελληνικός Κόσμος στον 21ο Αιώνα διοργανώνει τον 1ο Δημόσιο Διάλογο

Ο Ελληνικός Κόσμος στον 21ο Αιώνα διοργανώνει τον 1ο Δημόσιο Διάλογο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2024, στις 16:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Θα παρέμβουν και θα μιλήσουν έμπειροι διπλωμάτες, νομικοί, στρατιωτικοί, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, ιατροί, ανθρωπολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί. Συζητήσεις για τα κρίσιμα ζητήματα του σύγχρονου ελλαδικού κοινωνικού και πολιτικού βίου όπως η δημόσια υγεία, οι προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, ανάπτυξη και περιφερειακή ανασυγκρότηση του κράτους.

Ο Ελληνικός Κόσμος στον 21ο Αιώνα (hellasnewdialogue21.gr), το ιστολόγιο anixneuseis.gr και η ψηφιακή τηλεόραση Anixneuseis WebTV, οργανώνουν τον 1ο Δημόσιο Διάλογο το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μ.Αναγνωστάκη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ώρα έναρξης 16:00.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν και θα μιλήσουν έμπειροι διπλωμάτες, νομικοί, στρατιωτικοί, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, ιατροί, ανθρωπολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί. Θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα του σύγχρονου ελλαδικού κοινωνικού και πολιτικού βίου όπως η δημόσια υγεία, οι προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, ανάπτυξη και περιφερειακή ανασυγκρότηση του κράτους.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η livemedia. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την livemedia στον σύνδεσμο: https://www.livemedia.gr/publicdiscussion24

Χορηγός του ακουστικού εξοπλισμού είναι η Electrologic των Φ.Κεσαπίδη και Σ.Γεωργιάδη.

Την εκδήλωση στηρίζουν η Εφημερίδα Εύξεινος Πόντος, η πρωτοβουλία Κοινόν Κοζανιτών, το περιοδικό Κοινοτιστής, η εταιρεία περιβαλλοντικής έρευνας terraSolutions, το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών του ΑΠΘ, η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας mind Spark, ο οργανισμός Ο.Π.Ε.Δ (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης).

Λίγα λόγια για τον Ελληνικό Κόσμο

Ο Ελληνικός Κόσμος στον 21ο Αιώνα είναι μια πλατφόρμα δημοσίου διαλόγου και δικτύωσης. Η πλατφόρμα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία επιστημόνων και θέλει να φέρει τα καίρια ζητήματα του ελληνισμού στη κέντρο της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη διασπορά.

Εμπνευστής και συντονιστής της πρωτοβουλίας είναι ο Δρ.Ανθρωπολογίας Νίκος Μιχαηλίδης, ενώ στον αρχικό πυρήνα των μελών-στελεχών συμπεριλαμβάνονται ο Σταύρος-Ιάσων Γαβριηλίδης, ιστορικός και υποψήφιος διδάκτορας πολιτικής επιστήμης, ο παιδοκαρδιοχειρούργος Δρ. Χαράλαμπος Κωτίδης, και ο Δρ. Θαλάσσιας Οικολογίας και ιδιοκτήτης της terra Solutions με έδρα την Κρήτη, Δημήτρης Πουρσανίδης. Ο κύκλος των στελεχών-μελών θα συνεχίσει να διευρύνεται.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube