REAL TIME |

ΗΠΑ , Ισραήλ 23 Αυγούστου 2024

Ντόναλτ Τραμπ: Η Χάρις προκάλεσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Ντόναλτ Τραμπ: Η Χάρις προκάλεσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Βαριές κατηγορίες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την αντίπαλό του στις προεδρικές του Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, ότι προκάλεσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο TruthSocial, το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας στις αιχμές που άφησε η Δημοκρατική υποψήφια στην ομιλία της στο συνέδριο του κόμματος.

Η Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στο Σικάγο και ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές τις 5ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην ομιλία της, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν» ενώ σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές». Παράλληλα, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Χάρις υποσχέθηκε πως δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας τις επιθέσεις εναντίον του Τραμπ.

Τραμπ: Η Χάρις μισεί το Ισραήλ

«[Η Χάρις] προκάλεσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Το Ιράν ήταν ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ – Δεν είχε χρήματα για τη Χεζμπολάχ!», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, λίγα λεπτά μετά την ομιλία της Χάρις.

Έγραψε επίσης ότι η Χάρις «μισεί το Ισραήλ – Δεν θα εμφανιζόταν καν στο Κογκρέσο για τη σύνοδο του Νετανιάχου».

Παράλληλα, με ανάρτηση στο Χ, «απάντησε» στη Χάρις, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο με τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις. Ανάμενα σε αυτά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς και η αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Τι είπε η Χάρις για το Μεσανατολικό

Σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η Χάρις υποσχέθηκε ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», είπε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», είπε επίσης πάντως.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube