ΗΠΑ , Ιράν , Ισραήλ 3 Αυγούστου 2024

 New York Times: Συλλήψεις στο Ιράν για τον θάνατο του Χανίγια

 New York Times: Συλλήψεις στο Ιράν για τον θάνατο του Χανίγια

Έχουν συλληφθεί 12 άτομα

Το Ιράν έχει συλλάβει τουλάχιστον δώδεκα άτομα για ύποπτη σχέση με τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι δύο Ιρανούς που γνωρίζουν την έρευνα.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματικοί των Ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και προσωπικό στον ξενώνα που διοικείται από το IRGC, αναφέρει η έκθεση.

Οι Ιρανοί φοβούνται ότι υπήρξε μια μεγάλη παραβίαση ασφάλειας ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους οπότε και κατέστη δυνατή η τολμηρή αυτή επιχείρηση.

Η Telegraph ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά στον ξενώνα και στη συνέχεια να το πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά ένας αξιωματούχος της Χαμάς στο Ιράν είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Araby Al Jadeed ότι ένας αερομεταφερόμενος βλήμα στόχευε τη Χανίγια.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube