REAL TIME |

ΗΠΑ 30 Αυγούστου 2024

New York Post: Ακραία ρητορική στα τζαμιά της Νέας Υόρκης! Ιμάμηδες ζητούν την καταστροφή του Ισραήλ και επαινούν τη Χαμάς

New York Post: Ακραία ρητορική στα τζαμιά της Νέας Υόρκης! Ιμάμηδες ζητούν την καταστροφή του Ισραήλ και επαινούν τη Χαμάς

Ένας μουσουλμάνος κληρικός από το Μπρούκλιν που κάποτε συνεργάστηκε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς σε μια εκστρατεία για τον τερματισμό του μίσους, τώρα το διαδίδει καλώντας για τον αφανισμό του Ισραήλ, σύμφωνα με την The Post.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους ομολόγους του σε ένα τζαμί στο Μπρονξ έχει καταδικάσει το «Σιωνιστικό Χόλιγουντ» και τους Χριστιανούς επειδή γέμιζαν τις εκκλησίες τους με LGBTQ πιστούς, τους οποίους ισχυρίζεται ότι στρατολογούν για να ενισχύσουν τις εκκλησίες που συρρικνώνονται.

Καθώς ο ισραηλινός πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Γάζα συνεχίζεται , ο ιμάμης Σεΐχης Μοχάμεντ Αλ-Μπαρ κάλεσε τον Αλλάχ στο τέμενος του στο Bay Ridge να «απελευθερώσει την Παλαιστίνη από τους κατακτητές και τους ληστές» κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας της Παρασκευής νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Ω Αλλάχ, εξολοθρεύστε αυτούς που κατέλαβαν τα εδάφη τους, αυτούς που τους πρόδωσαν και τους εγκατέλειψαν, και αυτούς που έχυσαν το αίμα τους», είπε ο Αλ Μπαρ στα αραβικά στις 12 Αυγούστου στην Ισλαμική Εταιρεία του Μαστζίντ ιμπν Ουμέιρ του Μπέι Ριτζ.

Το βίντεο του κηρύγματος του Al-Barr δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το Middle East Media Research Institute (MEMRI), μια δεξαμενή σκέψης που περιλαμβάνει τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Natan Sharansky και τον δικηγόρο και πρώην διπλωμάτη Stuart Eizenstat, μεταξύ άλλων θρησκευτικών ηγετών στο συμβούλιο συμβούλων τους.

Ο Al-Barr, του οποίου το επώνυμο γράφεται επίσης “Elbar”, είπε επίσης ότι “οι μουτζαχεντίν [μαχητές της Χαμάς] στη Γάζα καταφέρνουν περισσότερα από ό,τι μπορούσαν οι αραβικοί στρατοί μας το 1967 και το 1973”, μια αναφορά στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και στο Γιομ Πόλεμος Κιπούρ, αντίστοιχα.

«Ο Muhammad Al-Barr εξηγεί πώς… η Χαμάς κατάφερε να κάνει ό,τι οι αραβικοί στρατοί της Αιγύπτου και της Συρίας …δεν έκαναν το 1967 και το 1973», δήλωσε ο Yigal Carmon, πρόεδρος και ιδρυτής του MEMRI σε συνέντευξή του στην The Post Monday.

«Αγνοεί ένα πράγμα: Πώς η Χαμάς χρησιμοποίησε τον πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες… Ο ιμάμης δείχνει απόλυτη υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση στην καρδιά της Νέας Υόρκης και αγνοεί εντελώς πώς ξεκίνησε η 7η Οκτωβρίου».

Περισσότεροι από 1.200 έχασαν τη ζωή τους και 240 όμηροι απήχθησαν κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ εκείνη την ημερομηνία πέρυσι.

Ο Άνταμς ένωσε τις δυνάμεις του  με το τέμενος Bay Ridge και μια σειρά από εκλεγμένους αξιωματούχους τον Απρίλιο του 2017 σε μια εκστρατεία για την καταπολέμηση του μίσους κατά της μουσουλμανικής κοινότητας. Την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Μπρούκλιν.

Ένας ανώνυμος και άγνωστος ακόμη κληρικός στο Ισλαμικό Κέντρο της Κομητείας Ρόκλαντ που διαδίδει ένα κήρυγμα μίσους εναντίον χριστιανών, Εβραίων, της LGBTQ κοινότητας και της εταιρείας Disney.Μουσουλμανικό Κέντρο του Μπρονξ/Facebook
Το τζαμί της κομητείας Rockland ζήτησε αργότερα συγγνώμη για τα λόγια του ιμάμη μετά από καταγγελίες από εβραϊκές ομάδες και τοπικούς ηγέτες.Μουσουλμανικό Κέντρο του Μπρονξ/Facebook

«Οποιαδήποτε επίθεση σε μια θρησκευτική ζωή είναι επίθεση σε όλους τους θρησκευτικούς τρόπους ζωής», είπε ο Άνταμς σε σχόλια σε μια λειτουργία προσευχής στο τέμενος Bay Ridge. «Ακριβώς εδώ στο δήμο, έχουμε ένα στρώμα καλωσορίσματος για όλες τις ομάδες».

Δεν είναι σαφές εάν ο Άνταμς είχε από τότε οποιαδήποτε επαφή με τον Αλ-Μπαρ. Απαντώντας σε ένα αίτημα για σχόλιο, ένας εκπρόσωπος είπε: «Ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος ότι το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη μας, είτε είναι αντισημιτισμός, ισλαμοφοβία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή φανατισμού.

«Οι οίκοι λατρείας μας είναι μέρη όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να θεραπεύσουν και να συνδεθούν πνευματικά και δεν πρέπει ποτέ να είναι μέρος για να επιτεθούν σε άλλους ή να καλέσουν για βία». 

Τα σχόλια υπέρ της Χαμάς στο Bay Ridge έγιναν τρεις ημέρες αφότου ένας ιμάμης στο Ισλαμικό Κέντρο της Κομητείας Ρόκλαντ ζήτησε «την καταστροφή των Σιωνιστών Εβραίων», σύμφωνα με μετάφραση του MEMRI TV.

«Ω Αλλάχ, πιάστε τους με μια συντριπτική λαβή», συνέχισε ο ανώνυμος ιμάμης.

Το τζαμί της κομητείας Ρόκλαντ ζήτησε συγγνώμη για το κήρυγμα του επισκέπτη ιμάμη μετά από καταγγελίες από τοπικές εβραϊκές ομάδες και εκλεγμένους αξιωματούχους.

«Στις 9 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος στο τζάμι μας, ένας προσκεκλημένος ιμάμης έκανε πολλές βλαβερές δηλώσεις που περιελάμβαναν μια προσευχή στον Θεό για την καταστροφή των Σιωνιστών Εβραίων ως μέρος της σύγκρουσης στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κέντρο.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις δηλώσεις. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για τον πόνο που προκλήθηκε από αυτές τις παρατηρήσεις και θα διασφαλίσουμε ότι η πλατφόρμα μας δεν θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση αυτού του τύπου επιβλαβών μηνυμάτων στο μέλλον».

Σε μια ζωντανή μετάδοση  στο μουσουλμανικό κέντρο της Μουσουλμανικής Εταιρείας της Αμερικής στο Μπρονξ τον Ιούλιο, ένας άγνωστος ιμάμης είπε ότι Χριστιανοί και Εβραίοι ζήλευαν τους Μουσουλμάνους και ότι οι Χριστιανοί αναγκάστηκαν να επιτρέψουν στους LGBTQ να μπουν στις εκκλησίες για να ενισχύσουν τον αριθμό τους.

Ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης που διαμαρτύρονται στο κέντρο του Μανχάταν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης «300 Ημέρες Γενοκτονίας» στις 2 Αυγούστου 2024 στη Νέα Υόρκη.Michael Nigro για τη NY Post
Άνθρωποι που συμμετέχουν σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Washington Square Park στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη στις 18 Ιουλίου 2024.Κρίστοφερ Σαντόφσκι

«Επειδή η εκκλησία σας φεύγει, θα προτιμούσατε να βάλετε τους ομοφυλόφιλους στις εκκλησίες σας, επειδή οι κανονικοί άνθρωποι δεν έρχονται, οπότε πρέπει να τους γεμίσετε με αυτούς», είπε ο ανώνυμος ιμάμης, προσθέτοντας ότι οι μουσουλμάνοι «είναι τα καλύτερα έθνη» και γι’ αυτό οι Εβραίοι θέλουν να τους σκοτώσουν.

«Αδέρφια και αδερφές μου, έχουν λόγους να μας ζηλεύουν», συνέχισε ο ιμάμης. «Είμαστε τα καλύτερα έθνη, αυτοί οι Εβραίοι δεν είναι πια… Δεν μπορούν να δουν ότι η σφαγή αθώων παιδιών, ανδρών και γυναικών είναι λάθος. [Λένε] «Ψάχνουμε για τους τρομοκράτες». Εν τω μεταξύ αυτοί είναι οι τρομοκράτες. Είθε ο Αλλάχ να καταστρέψει τους εχθρούς μας».

Ο ιμάμης του Μπρονξ προειδοποίησε επίσης την εκκλησία ενάντια στη βιομηχανία ψυχαγωγίας «Σιωνιστικής ιδιοκτησίας» στο Χόλιγουντ – «όλοι αυτοί οι μουσικοί σας έχουν συμβόλαια με αυτούς τους Σιωνιστές» – και προειδοποίησε να μην πηγαίνουν παιδιά στα λούνα παρκ της Disney.

«Θα τους πάτε στη Disney;» είπε. «Ξεχάστε το κομμάτι του Σιωνισμού, τι γίνεται με το Σατανικό;»

Μια ομάδα παρατηρητών καταδίκασε τη βίαιη ρητορική

Διάφορες ομάδες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, την ημέρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στις 25 Ιουλίου.Mattie Neretin – CNP για NY Post

«Υπάρχει ένα υποκείμενο σε αυτόν τον ιμάμη στο Μπρονξ που ισχυρίζεται ότι οι Χριστιανοί στρέφονται στους «LGBT» συναδέλφους καθώς οι εκκλησίες χάνουν την υποστήριξη», είπε ο Σαμ Γουέστροπ, διευθυντής του προγράμματος Ισλαμιστών Παρακολούθησης του Φόρουμ Μέσης Ανατολής.

«Αυτός και άλλοι ισλαμιστές σε όλη την Αμερική ανησυχούν ότι το αμερικανικό Ισλάμ έχει υποστεί χρόνια αραίωσης επειδή αγκαλιάζει πολύ σφιχτά τους αριστερούς συμμάχους. Τώρα φοβούνται ότι η ισλαμική νεολαία σε όλη τη χώρα αγκαλιάζει όλο και περισσότερο τα «LGBT» και άλλα «προοδευτικά» φαινόμενα επίσης. Ο διττός ριζοσπαστισμός τους απέτυχε».

Η Μουσουλμανική Αμερικανική Εταιρεία, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον DC που επιβλέπει το μουσουλμανικό κέντρο του Μπρονξ, δεν απάντησε αίτημα για σχολιασμό τη Δευτέρα, ούτε η Ισλαμική Εταιρεία του Μπέι Ριτζ.

ΠΗΓΗ: New York Post

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube