Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, καταδικάσθηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Το δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε τον εκδότη της εφημερίδας Αβρούπα, για άρθρα  που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Afrika» το 2018 με τίτλο «Εμείς και οι Κούρδοι» και το 2016 «Zorba the Cypriot». Πρόκειται για δυο άρθρα που κρίθηκαν ότι στρέφονταν κατά του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας εν γένει.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όπως συναφώς αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδος του, «Αβρούπα», ο  Σενέρ Λεβέντ δικάστηκε ερήμην αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, όπως δημόσια προσβολή του στρατού ή της οργάνωσης ασφαλείας της Τουρκίας, του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, της κυβέρνησης της Τουρκίας και των δικαστικών οργάνων της χώρας.  Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λεβέντ δικάσθηκε στην Τουρκία για δημοσιεύματα, δικά του και της εφημερίδας του. Συγκεκριμένα είχε δικαστεί ερήμην στην Άγκυρα και για άλλες δύο υποθέσεις και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κάθε υπόθεση.

Ο ΣΕΝΕΡ Λεβέντ βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο της κατοχικής Τουρκίας. Στο στόχαστρο της Άγκυρας και των εδώ εγκάθετων της στα κατεχόμενα. Και είναι στόχος επειδή χωρίς περιστροφές εκφράζει μια άλλη προσέγγιση στο Κυπριακό και δεν αποφεύγει να πει την κατοχή κατοχή.

ΕΚΦΡΑΖΕΙ μια άλλη προσέγγιση για το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα μέλλον που δεν θα είναι διαχωριστικό και δεν θα έχει εξαρτήσεις από τρίτους. Η ελευθερία θα είναι ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν θα έχει περιορισμούς.

Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ δημοσιογράφος έχει προ πολλού κάνει τις επιλογές του. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος  συνειδητά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του για να εκφράσει τις απόψεις του και να αναδείξει τα πιστεύω του.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το  ξέρει ότι απειλείται, αλλά δεν κάνει πίσω. Υπενθυμίζεται ότι οι Γκρίζοι Λύκοι, επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας με τη ψευδοαστυνομία να παρακολουθεί εξ αποστάσεων. Κι όλα αυτά επειδή επιμένει να εκφράζει τις απόψεις του, να καταφέρεται κατά της κατοχικής Τουρκίας.

ΕΙΝΑΙ γι αυτό που θα πρέπει ο Σενέρ Λεβέντ να στηρίζεται σε αυτή τη μάχη που δίνει με το φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας. Είναι δε ξεκάθαρο ότι  πρέπει να προστατευθεί γιατί είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε. Και στις Βρυξέλλες θα πρέπει τούτο να το λάβουν σοβαρά υπόψη.