REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη , Τουρκία 16 Αυγούστου 2024

Μαχμούντ Αμπάς από την Άγκυρα: Θέλω να επισκεφθώ τη Γάζα και την Ιερουσαλήμ

Μαχμούντ Αμπάς από την Άγκυρα: Θέλω να επισκεφθώ τη Γάζα και την Ιερουσαλήμ

Μίλησε στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Τη Λωρίδα της Γάζας και την ανατολική Ιερουσαλήμ σχεδιάζει να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Στόχος της επίσκεψης είναι να τονίσει τη σχέση της κυβέρνησής του με τις περιοχές αυτές, οι οποίες πιστεύει ότι θα πρέπει να βρίσκονται εντός των τελικών συνόρων ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Αποφάσισα να κατευθυνθώ με τα μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Αμπάς την Πέμπτη (15/08) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, όπου έγινε δεκτός με ηχηρά χειροκροτήματα.

«Να σταματήσουμε τη βάρβαρη επίθεση, ακόμη και αν μας κοστίσει τη ζωή μας»

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε όλοι μαζί με τον λαό μας για να σταματήσουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση, ακόμη και αν αυτό μας κοστίσει τη ζωή μας», είπε ο Αμπάς, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί και στην Ιερουσαλήμ. Δεν διευκρίνισε πότε θα επισκεφθεί, σύμφωνα με το jpost.com.

«Η Γάζα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ενιαίου παλαιστινιακού κράτους», είπε. «Δεν θα υπάρξει κράτος μόνο στη Γάζα. Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα λυγίσει και δεν θα παραδοθεί ποτέ.

«Θα ανοικοδομήσουμε τη Γάζα και θα επουλώσουμε τις πληγές του λαού μας με την υποστήριξη των αραβικών και ισλαμικών εθνών και των παγκόσμιων συμμάχων, στο πλαίσιο ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ», είπε ο Αμπάς.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube