Προγραμματισμένη επίσκεψη μαζί με την 24η Μονάδα Πεζοναυτών

Tο αεροπλανοφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων του αμερικανικού ναυτικού USS Wasp, προσέδεσε στο λιμάνι της Λεμεσού την Πέμπτη, 08 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το πλοίο έφτασε για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, μαζί με την 24η Μονάδα Εκστρατείας Πεζοναυτών (MEU) Ειδικών Επιχειρήσεων (SOC).

Το πλοίο και η ομάδα της 24ης MEU (SOC) θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις και θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με το Ίδρυμα Αγίου Στεφάνου.

«Οι ναυτικοί και οι πεζοναύτες μας ανυπομονούν να γνωρίσουν την κουλτούρα της Κύπρου, να εξερευνήσουν την περιοχή, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να εργαστούν εθελοντικά στην κοινότητα», δήλωσε ο πλοίαρχος Christopher Purcell, διοικητής του USS Wasp.

«Οι επισκέψεις σε λιμάνια όπως αυτή ενισχύουν τις σχέσεις μας με τα έθνη-εταίρους και μας επιτρέπουν να οικοδομήσουμε πάνω σε κοινές αξίες και εμπειρίες», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι συχνός προορισμός για πλοία που επιχειρούν στη Μεσόγειο.

Με μήκος 258 μέτρα, το USS Wasp μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. Διαθέτει ιατρικές εγκαταστάσεις ικανές να παρέχουν υγειονομική βοήθεια σε 600 τραυματίες.

Έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για τη μεταφορά πεζοναυτών στους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, καθώς και σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Η παρουσία του πλοίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Κύπρου, καθώς ορισμένοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τη χώρα να παραμείνει μακριά από τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Φιλελεύθερος