REAL TIME |

Κύπρος – Νίκος Χριστοδουλίδης: Αιτήματα σε Κύπρο από 10 κράτη για εκκενώσεις σε περίπτωση ανάγκης

Κύπρος – Νίκος Χριστοδουλίδης: Αιτήματα σε Κύπρο από 10 κράτη για εκκενώσεις σε περίπτωση ανάγκης

Η Κύπρος στο επίκεντρο

Έτοιμη να συνδράμει σε επείγουσα εκκένωση πολιτών από την Λίβανο σε περίπτωση ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή είναι η Κύπρος, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Κάποιες χώρες έχουν μετακινήσει το διπλωματικό τους προσωπικό από τον Λίβανο στην Κύπρο. Την ίδια ώρα έχουμε αιτήματα από περισσότερα από 10 κράτη ώστε να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος για εκκένωση πολιτών από την περιοχή σε περίπτωση ανάγκης», σημειώνει.

Συμπληρώνει ότι, ο συντονισμός και οι επαφές με τα ενδιαφερόμενα κράτη βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και το Σχέδιο Εστία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μόλις κριθεί αναγκαίο.

Αναφέρει επίσης ότι μέτρα προετοιμασίας για τις μαζικές αφίξεις λήφθηκαν και στα αεροδρόμια, με τις πτήσεις από και προς Βηρυτό να μην έχουν διακοπεί.

Όσον αφορά δε τις απειλές της Χεζμπολάχ εναντίον της Κύπρου και το ενδεχόμενο εμπλοκής της στην κρίση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέδειξε στο Bloomberg, ότι αυτή η ρητορική δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα.

«Φυσικά ανησυχούμε. Δεν θεωρούμε ότι αυτού του είδους η ρητορική μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Για αυτό εργαζόμαστε δημόσια αλλά και με άλλες χώρες ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών θέτοντας επί τάπητος στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του από Λίβανο και Αίγυπτο την ανάγκη αποκλιμάκωσης.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ:

Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube