Γενικά θέματα
Κυπριακό: Μετά τη Νέα Υόρκη αποφασίζει ο Γκουτέρες για Τριμερή

Θα έχει χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ
Ανδρέας Πιμπίσιης
Στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες θα εξετάσει τις προθέσεις και θα σταθμίσει τα δεδομένα και μετά θα αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πότε θα τους καλέσει σε μια Τριμερή. Όλα βεβαίως εξαρτώνται από τη στάση της τουρκικής πλευράς το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα η πιθανότητα πραγματοποίησης τριμερούς το αμέσως επόμενο διάστημα φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Αντίθετα εκείνο που διαφαίνεται είναι πως η πραγματοποίηση τριμερούς θα πρέπει να τοποθετείται μετά τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή από Οκτώβρη και μετά. Ενώ οι προσπάθειες για πραγματοποίηση τριμερούς είχαν ξεκινήσει με στόχο τα μέσα Αυγούστου, τώρα σπρώχνονται για το φθινόπωρο. Αλλά και πάλι τίποτε δεν είναι δεδομένο και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της τουρκικής πλευράς και το πως θα θελήσει να κινηθεί τον ερχόμενο μήνα όταν Ερντογάν και Τατάρ θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.
Σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας είναι να συντηρείται η προοπτική πραγματοποίησης μιας τριμερούς συνάντησης. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται και κινήσεις χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται κάποια θετική εξέλιξη.
Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσει του εκπρόσωπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ ο οποίος ανέφερε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε κοινή συνάντηση. Ο κ. Ντουζαρίκ απάντησε σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία το γραφείο του Γενικού Γραμματέα επικοινώνησε με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ για να βολιδοσκοπήσει την πιθανότητα κοινής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
«Είδαμε το ρεπορτάζ του Τύπου, μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας όντως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους δύο ηγέτες σε κοινή συνάντηση, για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό. Δεν έχουν σταλεί όμως προσκλήσεις», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται – όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις αρχές Αυγούστου – έτοιμη για να παραστεί σε μια τριμερή συνάντηση, όποτε κι αν αυτή πραγματοποιηθεί. Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη.
Σχολιάζοντας στο ΚΥΠΕ δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο κ. Λετυμπιώτης επανέλαβε πως οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου των συνομιλιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ότι καμία συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη βάση προϋποθέσεων.
«Μοναδικός στόχος παραμένει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του μέχρι σήμερα κεκτημένου των συνομιλιών καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ», επανέλαβε. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «οτιδήποτε εκφεύγει αυτού το πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ούτε από τη διεθνή κοινότητα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημείωσε (συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή) πως η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί το σημείο αναφοράς για το Κυπριακό. Σε ερώτηση σχετικά με την βολιδοσκόπηση από τα Ηνωμένα Έθνη για τριμερή συνάντηση τον Αύγουστο και την κριτική που ασκήθηκε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη σχετική αποκάλυψη, ο κ. Κόμπος απάντησε ότι «ορθά έγινε η αναφορά από τον Πρόεδρο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έγινε η βολιδοσκόπηση πέραν της μιας φοράς. Η πλευρά που αμέσως και επανειλημμένα ήταν θετική είναι η δική μας πλευρά. Η πλευρά που όπως αποδείχθηκε ήταν αρνητική, ήταν η τουρκική».
Ερωτηθείς για το πως προχωρά τώρα η Κυβέρνηση για το θέμα του Κυπριακού, ο κ. Κόμπος ανέφερε ότι η προσπάθεια του ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει τερματιστεί επισημαίνοντας ότι «η δική μας πλευρά παραμένει θετική». Πρόσθεσε ότι το σημείο αναφοράς πλέον είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, συνέχισε, από τώρα μέχρι την Γενική Συνέλευση, ενδεχομένως ο ΓΓ να επανέλθει επί του ζητήματος τούτου. «Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και πέρυσι είχαμε παρόμοια προσπάθεια από τον ΓΓ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την οποία δεν έκανε αποδεκτή -πάλι- η άλλη πλευρά», ανέφερε.
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Κυπριακού η οποία είχε συσταθεί από τον περασμένο Απρίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πρώτη συνάντηση έγινε μία ανασκόπηση της πορείας του κυπριακού τον τελευταίο χρόνο καθώς επίσης και το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα πράγματα μετά την υποβολή της έκθεσης της Ειδικής Απεσταλμένης στον Γενικό Γραμματέα. Ως επίσης και αναφορά στις προσπάθειες του Αντόνιο Γκουτέρες για να υπάρξουν το συντομότερο δυνατόν απτά βήματα.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για το επικείμενο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και την απόφαση συναίνεσης για την αποστολή πρόσκλησης προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.
Αυτό που φαίνεται να έγινε αντιληπτό από τους παρευρισκόμενους είναι πως πρόκειται για μια κίνηση η οποία σε ένα περιβάλλον όπου η Άγκυρα εξωθεί τα πράγματα σε αδιέξοδο, η Λευκωσία επιχειρεί να βάλει με αυτό τον τρόπο κάποιας μορφής πίεση εξερευνώντας περαιτέρω κατά πόσο ο παράγοντας των ευρωτουρκικών θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στην προσπάθεια για εξελίξεις στο κυπριακό. Συζήτηση έγινε ακόμη και για το ζήτημα του σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.
Τα μέλη της Επιτροπής είχαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αξιόλογες παρεμβάσεις στην όλη συζήτηση ενώ υπέβαλαν κάποιες προτάσεις στο πλαίσιο της συναντίληψης που υπήρχε για να αποτραπεί ένα οριστικό αδιέξοδο. Την ομάδα Κυπριακού απαρτίζουν οι Παναγιώτης Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Κουκουμάς, Γιώργος Λουκαϊδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύσης Παντελίδης, Σταύρος Αγγελίδης, Γιώργος Γεωργίου, Μενέλαος Κυπριανού, Γιώργος Ποϊζης, Χρίστος Ιωσηφίδης και Κυριάκος Τσιμίλλης.
Φιλελεύθερος

Γενικά θέματα
Αρμενία – Ιράν: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε χθες ότι τα γυμνάσια, στα οποία συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις των δύο πλευρών, θα γίνονταν και στις δύο πλευρές της απομακρυσμένης συνοριακής γραμμής 44 χιλιομέτρων που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Το Ιράν και η Αρμενία αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα διήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος των κοινών τους συνόρων, εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και με την μακροχρόνια αντιπαλότητα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν να παραμένει.
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε χθες ότι τα γυμνάσια, στα οποία συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις των δύο πλευρών, θα γίνονταν και στις δύο πλευρές της απομακρυσμένης συνοριακής γραμμής 44 χιλιομέτρων που μοιράζονται οι δύο χώρες.
Το αρμένικο ΥΠΑΜ παράλληλα τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα κάνουν ασκήσεις για να απαντούν σε «επιθέσεις από προσομοιωμένες τρομοκρατικές ομάδες» σε συνοριακά σημεία ελέγχου.
«Στόχος αυτών των γυμνασίων είναι η εδραίωση της ασφάλειας των συνόρων στη βάση των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών», ανέφερε αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης σε ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Αρμενία έχει εμβαθύνει τους δεσμούς με τη Δύση τα τελευταία χρόνια, καθώς οι σχέσεις με την παραδοσιακή σύμμαχο Ρωσία έχουν επιδεινωθεί, με ορισμένους Αρμένιους να κατηγορούν τη Μόσχα ότι δεν τους προστατεύει από το Αζερμπαϊτζάν.
Στενές σχέσεις Γερεβάν – Τεχεράνης
Παρά την προσέγγιση με τη Δύση, το Γερεβάν διατηρεί θερμές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση με δυτικές χώρες για τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.
Τα σύνορα της Αρμενίας με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία παραμένουν κλειστά για πάνω από τρεις δεκαετίες, προσδίνοντας έτσι στα ορεινά σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν μεγάλη οικονομική βαρύτητα.
Η συνοριακή περιοχή του Ιράν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εντάσεων της ίδιας της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο χώρες του Καυκάσου έχουν εμπλακεί σε πολέμους μετά τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ένας θύλακας στο Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο κατοικούσαν κυρίως Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη της Αρμενίας. Τον Σεπτέμβριο του 2023, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξωθώντας σχεδόν το σύνολο των 100.000 Αρμενίων της περιοχής να καταφύγουν στην Αρμενία.
Ειρηνευτικές συνομιλίες με Αζερμπαϊτζάν
Το Αζερμπαϊτζάν ζητά από την Αρμενία να του παράσχει έναν διάδρομο μέσω της συνοριακής περιοχής, που συνδέει το Μπακού με τον θύλακα του Ναχιτσεβάν και τη σύμμαχό του, την Τουρκία.
Τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι συμφώνησαν σε ένα κείμενο μιας ειρηνευτικής συνθήκης για τον τερματισμό της μεταξύ τους σύγκρουσης, αλλά έκτοτε ανταλλάζουν κατηγορίες για πολλά περιστατικά πυροβολισμών κατά μήκος των βαριά στρατιωτικοποιημένων συνόρων τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Γενικά θέματα
Ανεπαρκής αντιπροσώπευση της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο
Η Ομογένεια πρέπει να έχει και τον Ομογενειακό Πολιτικό της Εκπρόσωπο.

Γράφει ο Παναγιώτης Ευαγγέλου
Στις 24 Μαρτίου, 2025, παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, εορτάστηκε η Ημέρα της Ελληνικής Εθνεγερσίας-Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στον Λευκό Οίκο-White House.
Στην εξέδρα, δίπλα στον Πρόεδρο, ήταν μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ως “εκπρόσωπος της Ομογένειας”. Δεν υπήρχε όμως πολιτικός ομογενής που να αντιπροσωπεύει την Ομογένεια. Αυτό το θεωρώ ανεπαρκή αντιπροσώπευση που δεν μας τιμά.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να στέκεται δίπλα στον Πρόεδρο της Αμερικής, αλλά η Ομογένεια πρέπει να έχει και τον Ομογενειακό Πολιτικό της Εκπρόσωπο. Η ομογένεια δεν είναι θρησκευτικό δόγμα, αλλά πολιτική οντότητα με εξαιρετική και πλούσια παρουσία στο εν γένει Αμερικανικό γίγνεσθαι η οποία πρέπει να διαπιστώνεται από άξιους αντιπροσώπους της.
Αυτό πρέπει και οφείλει να το γνωρίζει και η ίδια η Αρχιεπισκοπή και να επιδιώκει και να ενθαρρύνει την συνεργασία της με όλους τους φορείς της Ομογένειας και τανάπαλι. Προς όφελος και των δύο, ιδιαίτερα σε καιρούς ου μενετούς.
Ποιο το ανυπέρβλητο πρόβλημα για να είναι, για παράδειγμα, ο αρχαιότερος Γερουσιαστής ή Βουλευτής Ελληνικής καταγωγής δίπλα στον Πρόεδρο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο ή ένας σπουδαίος επιστήμονας, ή κάποιος άλλος σημαντικός ομογενής κοινής αποδοχής επιλεγμένος με κάποιον τρόπο;
Δεν παραγνωρίζω ότι η Ομογένεια έχει εγγενείς οργανωτικές και συντονιστικές αδυναμίες. Και η εικόνα της εορτής στο White House είναι του λόγου το αληθές. Αλλά το πρόβλημα της πολιτικής εκπροσώπησής της στο εν λόγω χώρο δεν είναι δύσκολο.
Τόσο η Αρχιεπισκοπή, όσο και η Επιστημονική, Επιχειρηματική, Πολιτειακή, και άλλες Ομογενειακές κοινότητες και κοινωνικοί θεσμοί και φορείς πρέπει να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να αναζητήσουν λύσεις. Ακόμη και η Ελληνική κυβέρνηση δια της Ελληνικής Πρεσβείας και Προξενικών Αρχών στις ΗΠΑ είναι σε θέση να είναι χρήσιμη. Και έχουμε αρκετά παραδείγματα.
Ευελπισθώ το πρόβλημα της Ομογενειακής πολιτικής εκπροσώπευσης να τεθεί δεόντως στην Ομογενειακή ημερήσια διάταξη (agenda) και επιλυθεί σύντομα για το καλό της Ομογένειας, της Εκκλησίας, της Πατρίδας και του Ελληνισμού εν γένει.
Γενικά θέματα
Πρόωρη πτώση της στάθμης των ποταμιών στη Γερμανία – Πρόβλημα στον Ρήνο με την ναυσιπλοΐα

Μια ανησυχητική εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες τα ποτάμια στη Γερμανία, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί αισθητά, κατά 5 έως και 10 εκατοστά, εξαιτίας των ιδιαίτερα περιορισμένων βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ασυνήθιστη για μια χώρα που κατά παράδοση χαρακτηρίζεται από υγρό κλίμα.
Η εικόνα της χαμηλής στάθμης είναι εμφανής στον ποταμό Lenne, όπως και στον Ρήνο, με τους κατοίκους των περιοχών της Κολωνίας, του Ντύσελντορφ και της Βόννης να παρατηρούν την αλλαγή με προβληματισμό. Οι συγκεκριμένες περιοχές, όπου συνήθως τέτοια εποχή τα ποτάμια βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα λόγω χειμερινών βροχοπτώσεων, φέτος παρουσιάζουν εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε ξηροθερμική περίοδο.
Η πρώιμη αυτή πτώση της στάθμης των ποταμών εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς η ξηρασία ενδέχεται να πλήξει την αγροτική παραγωγή, την ύδρευση, αλλά και τη ναυσιπλοΐα. Ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών σύντομα, η λειψυδρία ενδέχεται να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη χώρα το φετινό καλοκαίρι.
Η μείωση των επιπέδων νερού μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή, η οποία ενισχύει τα υδρολογικά ακραία φαινόμενα, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες. Σύμφωνα με μελέτη του Axel Kleidon, η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής ενισχύει τον υδρολογικό κύκλο, οδηγώντας σε αύξηση τόσο της εξάτμισης όσο και των βροχοπτώσεων, αλλά και σε μεγαλύτερη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων.
Επιπλέον, η ανάγκη για βελτιωμένα συστήματα πρόβλεψης πλημμυρών και διαχείρισης υδάτινων πόρων γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Μια πρόσφατη μελέτη παρουσίασε ένα μοντέλο βασισμένο σε ραντάρ για την πρόβλεψη των επιπέδων νερού και την έγκαιρη προειδοποίηση για πλημμύρες, το οποίο εξαρτάται από δεδομένα καθιστώντας το, ευέλικτο και εφαρμόσιμο σε διάφορες περιοχές.
Η τρέχουσα κατάσταση υποδηλώνει ότι το επερχόμενο καλοκαίρι μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όσον αφορά την ξηρασία στην Γερμανία, επηρεάζοντας τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική οικονομία. Το καλοκαίρι του 2022, παρόμοια φαινόμενα χαμηλής στάθμης νερού είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα παραγωγής σε αρκετές επιχειρήσεις, πλήττοντας την οικονομική δραστηριότητα.. Αυτό συμβαίνει και τώρα, με κύμα αυξημένων ναύλων στον Ρήνο λόγω ρηχών νερών, καθώς το χαμηλό επίπεδο των υδάτων δυσχεραίνει τη διέλευση φορτηγών πλοίων με πλήρες φορτίο.
Η κατάσταση έχει οδηγήσει τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων να επιβάλλουν προσαυξήσεις στους ναύλους, προκειμένου να καλύψουν το επιπλέον κόστος λειτουργίας υπό περιορισμένη φόρτωση. Το κόστος αυτό μετακυλίεται πλέον στους αποστολείς και τους ιδιοκτήτες φορτίου, αυξάνοντας τις πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Ρήνου, από τη Ντούισμπουργκ και την Κολωνία έως και το κρίσιμο σημείο Kaub, όπου τα πλοία μπορούν να φορτωθούν μόνο κατά 50% της χωρητικότητάς τους. Η πρόγνωση του καιρού για τις ερχόμενες ημέρες δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς δεν προβλέπεται επαρκής βροχόπτωση για άμεση βελτίωση της κατάστασης.
Ο Ρήνος, ως βασική αρτηρία για τη μεταφορά προϊόντων όπως σιτηρά, ορυκτά, άνθρακας και πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για τη γερμανική βιομηχανία και την ενεργειακή επάρκεια.
-
Πολιτική1 εβδομάδα πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις4 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον