REAL TIME |

Κυπριακό: Η άδικη αλλά βιώσιμη λύση και η γενναιότητα Γεραπετρίτη

Κυπριακό: Η άδικη αλλά βιώσιμη λύση και η γενναιότητα Γεραπετρίτη

Εφιαλτικά σενάρια λύσης

Πέτρος Ασσιώτης

Κλείσαμε φέτος πενήντα χρόνια από την βάρβαρη εισβολή του τουρκικού Αττίλα στην χώρα μας. Έκτοτε όχι μόνο κατέχει το 37% του εδάφους της χώρας μας αλλά μας απειλεί καθημερινώς, μας δημιουργεί προβλήματα στην ΑΟΖ αλλά και διεθνώς. Από ελλαδικής πλευράς είχαμε μείνει τότε μόνοι το ’74, πρώτα από την χούντα Ιωαννίδη που έκανε το πραξικόπημα και έδωσε αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει και μετέπειτα από τον Καραμανλή.

Ιστορικό έμεινε το δόγμα Καραμανλή «Η Κύπρος Κείται Μακράν» και μας άφησε να μας σφάξει ο Τούρκος. Το Δόγμα του δυστυχώς είναι εμφανές πως ακολουθούν ευλαβώς όλες οι κυβερνήσεις τον Αθηνών με μια μικρή εξαίρεση, τότε με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Αντί από την πρώτη στιγμή η στρατηγική Λευκωσίας και Αθήνας να ήταν η απελευθέρωση, δυστυχώς μπήκαμε στον κυκεώνα των συνομιλιών με τον εκάστοτε Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο της Τουρκίας. Με τον εκάστοτε ηγέτη και συνομιλητή μας και με την έμμεση στήριξη ή σπρώξιμο της όποιας Κυβέρνησης των Αθηνών να προβαίνει σε νέες υποχωρήσεις προς όφελος της Τουρκίας.

Τελευταίο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος βέβαια, από την προεκλογική περίοδο δεν έκρυψε πως είναι υποστηρικτής της κακής εγγλεζοτουρκικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πρόσφατα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη του τόνισε πως η επερχόμενη λύση ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΒΙΩΣΙΜΗ. (Τα κεφαλαία δικά μας) και πως η Τουρκία θα πάρει περισσότερα. Τώρα πώς γίνεται μια λύση να στηρίζεται στο άδικο και να είναι και βιώσιμη και να δώσει περισσότερα στην Τουρκία με όλη την προϊστορία της μόνο ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξέρει.

Στις 20 Ιουλίου σε εκδήλωση στο Προεδρικό για τα πενήντα χρόνια εισβολής και κατοχής κάλεσε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Στα κατεχόμενα ήρθε ο Ερντογάν με πενήντα πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και αεροπλάνα και μας απείλησαν πως θα έρθουν μια νύχτα. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, εγγυήτρια χώρα της Ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι για την τιμή των όπλων κατά την εδώ παρουσία του έπρεπε να φέρει δύο τρεις φρεγάδες και υποβρύχια και μερικά Ραφάλ. Αντί αυτού ήρθε με όπλο την γραβάτα του και με μια ομιλία που μας προδιάθεσε πως κακή λύση είναι στον δρόμο. Για να το ξέρει σίγουρα έβαλε το χέρι του στις συνομιλίες του με τον Γενικό Γραμματικό των Ηνωμένων Εθνών και τον Τούρκο κατακτητή μας Ερντογάν.

Δεν μας έφτανε το άδικη αλλά βιώσιμη λύση του Χριστοδουλίδη και η Τουρκία θα πάρει περισσότερα, βγήκε και ο ΥΠΕΞ της εγγυήτριας Ελλάδας Γεραπατρίτης να μας νουθετήσει πως χρειαζόμαστε πολιτική γενναιότητα στο Κυπριακό. Αφήνοντας να νοηθεί πως οι υποχωρήσεις Χριστοδουλίδη είναι λίγες. Και πως πρέπει να δεχτούμε όλους τους τουρκικούς όρους και να παραδώσουμε τον τόπο μας στην Τουρκία. Βέβαια δεν πρέπει να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από άνθρωπο που προσκυνά τον κατακτητή. Ιστορικοί θα μείνουν οι τεμενάδες της υποτέλειας Γεραπετρίτη στον Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα. Ντροπή θα μπορούσαμε να λέγαμε στους Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη της Κυβέρνησης των Αθηνών. Αλλά ευχαριστίες στον Ελληνικό λαό που πάντα είναι δίπλα μας, και την ΕΛΔΥΚ που με θυσίες ήταν μαζί μας το ’74 και αν χρειαστεί θα το ξανακάνει.

Είναι άποψη μας πως αν μόνο αυτή την κακή λύση μπορεί να φέρει στους πολίτες του ο ΠτΔς οφείλει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Αν όχι τότε εμείς οπλισμένοι με το πνεύμα της τρισχιλιετής μας ιστορίας και παρουσίας στην βραχονησίδα μας, μόνοι μαζί με τον Θεό μπορεί ίσως να σωθούμε, όπως το 2004.

*Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube