Κτηνωδίες του πακιστανικού στρατού κατά της κοινότητας των Μπαλόχ

Κτηνωδίες του πακιστανικού στρατού κατά της κοινότητας των Μπαλόχ

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Μπαλόχ καταδικάζει τις φρικαλεότητες του Ισλαμαμπάντ κατά της κοινότητας

Ο Nawab Brahumdagh Bugti, Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Μπαλόχ (BRP) σε μια δήλωση σε βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 καταδίκασε τον πακιστανικό στρατό για τις τακτικές του που στοχεύουν στην απαξίωση των ειρηνικών διαδηλωτών των Μπαλόχ.Σύμφωνα με το Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANI), ο Bugti κατηγόρησε τον πακιστανικό στρατό ότι χρησιμοποίησε αυτές τις τακτικές για να καταστείλει τους ηγέτες των Μπαλόχ που υπερασπίζονται τα συνταγματικά δικαιώματα της κοινότητας των Μπαλόχ και διαμαρτύρονται για τις κρατικές και στρατιωτικές καταχρήσεις στο Βελουχιστάν.

Κίνδυνος στο Πακιστάν να συμβούν παρόμοια γεγονότα με το Μπαγλαντές! Αγκάθι για το Ισλαμαμπάντ ο Απελευθερωτικός Στρατός του Βελουχιστάν

Ο Bugti είπε, “Αυτές οι ενέργειες είναι μέρος ενός εσκεμμένου σχεδίου για να αμαυρώσει την εικόνα ειρηνικών διαδηλωτών Μπαλόχ που αγωνίζονται για τα συνταγματικά τους δικαιώματα, την προστασία από την κρατική βία και την ανάπτυξη του Μπαλουχιστάν. Αυτό το τέχνασμα έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ψευδές αφήγημα, ότι αυτοί οι ειρηνικοί διαδηλωτές υποστηρίζονται από αντιπακιστανικές οντότητες, δικαιολογώντας έτσι τη βία που ασκεί το πακιστανικό κράτος».

“Αυτή δεν είναι μια νέα τακτική· έχει χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες για να καταστείλει τις απαιτήσεις του λαού των Μπαλόχ. Ο ρόλος των πακιστανικών Μέσων Ενημέρωσης στη διαιώνιση αυτού του ψευδούς αφηγήματος αντανακλά την τάση τους να ευθυγραμμίζονται με τους ισχυρούς”, είπε ο Μπούγκτι.

Επικρίνοντας τα πακιστανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Bugti είπε: “Τα Μέσα Ενημέρωσης δεν διαθέτουν αξιόπιστες πηγές για τις κατηγορίες που διατυπώνουν κατά της κοινότητας των Μπαλόχ. Αντί να διαδίδουν αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες, τα ΜΜΕ θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάδειξη των πραγματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το Βελουχιστάν, όπως το εμπόριο ναρκωτικών και το παράνομο Το εμπόριο αλκοολούχων ποτών, το οποίο φέρεται να υποστηρίζεται από τον πακιστανικό στρατό”.

Ο Bugti επέκρινε επίσης τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα του Βελουχιστάν, δηλώνοντας: “Οι ηγέτες που έρχονται στην εξουσία στο Μπαλουχιστάν συχνά το κάνουν δωροδοκώντας τις αρχές του στρατού. Οι πλειοδότες εξασφαλίζουν τις κορυφαίες θέσεις, αντανακλώντας τις πρακτικές διαφθοράς που έχουν εδραιωθεί στο σύστημα. Τα μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν διερευνώντας αυτές τις πραγματικότητες, φοβούμενοι την αποκάλυψη της πραγματικής φύσης του στρατού και τις πιθανές επιπτώσεις».

Παρά αυτές τις επικρίσεις, ο Bugti τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κακό στην ειρηνική αντιμετώπιση της πραγματικότητας του Μπαλουχιστάν.

“Απαιτούμε απλώς αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει – το δικαίωμα να διαχειριζόμαστε τη γη και τους πόρους μας στο Βελουχιστάν. Θέλουμε τον έλεγχο των υποθέσεών μας και τη λήψη αποφάσεων για την επικράτειά μας (σ.σ. δηλαδή αυτονομία)”, πρόσθεσε.

Οργή για την καταστροφή μνημείου γενοκτονίας των Μπαλώχ από τις πακιστανικές δυνάμεις

Πρόσφατα, το Βελουχιστάν γνώρισε μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις και μαζικές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από την Επιτροπή Baloch Yakjehti (Επιτροπή Ενότητας Μπαλόχ).

Η επιτροπή υποστηρίζει την προστασία των πολιτικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων του λαού των Μπαλόχ και ζητά να σταματήσουν οι εξαναγκαστικές εξαφανίσεις και οι εξωδικαστικές δολοφονίες.

Σε απάντηση σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις, οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να χρησιμοποίησαν βία εναντίον των διαδηλωτών και ισχυρίστηκαν ότι οι διαδηλωτές λαμβάνουν εξωτερική υποστήριξη. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube