REAL TIME |

Κώστας Βενιζέλος στη Hellas Journal: Ραντάρ για την εξυπηρέτηση της «Γαλάζιας Πατρίδας»! Συνεχής η αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο

Κώστας Βενιζέλος στη Hellas Journal: Ραντάρ για την εξυπηρέτηση της «Γαλάζιας Πατρίδας»! Συνεχής η αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο

Στόχος δεν είναι μόνο η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά και η Αφρική κι όχι μόνο.  Είναι ένα γεωπολιτικό στοίχημα για την κατοχική δύναμη.

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Η κατοχική Τουρκία αναβαθμίζει και ενισχύει τις στρατιωτικές υποδομές της  στα κατεχόμενα. Ο Τούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου βρισκόμενος στα κατεχόμενα για να εγκαινιάσει σειρά έργων, ανακοίνωσε ότι:

Έχει ξεκινήσει «το έργο Σύστημα Υπηρεσιών Διακίνησης Πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα στηθεί στην (παράνομη) ‘’τδβκ’’ με σκοπό την αύξηση της δραστηριότητάς μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας εντός του 2026. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό την επικυριαρχία τόσο της χώρας μας όσο και της ΄΄τδβκ΄΄ στη Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ουράλογλου συνέχισε λέγοντας ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Έρντογαν κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να διασφαλιστεί η ηρεμία, η ευημερία, η ανάπτυξη και η ασφάλεια της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου και πρόσθεσε:

«Όπως οι Μεχμτετσίκ μας [σημείωση μεταφραστή Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών: οι Τούρκοι στρατιώτες] πολέμησαν ώμο με ώμο για την ανεξαρτησία των Τούρκων της Κύπρου, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώμο με ώμο για ανάπτυξη των εδαφών της βόρειας Κύπρου».

  • Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στις 23 Ιανουαρίου 2024 έγινε στην Άγκυρα η τελετή υπογραφής του «σχεδίου εγκατάστασης του συστήματος υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων», που ως γνωστό θα τοποθετηθεί στην κατεχόμενη Καρπασία.

Για τον σκοπό αυτό, το ΕΒΚΑΦ ( το μουσουλμανικό ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται τα βακούφια) έχει ενοικιάσει στον κατοχικό στρατό 108 στρέμματα στην περιοχή Τέμπλος, στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας HAVELSAN, Μεχμέτ Ακίφ Νατζάρ, ανέφερε τότε, κατά την τελετή υπογραφής, ότι θα ανεγερθούν ένα κέντρο υπηρεσίας κυκλοφορίας πλοίων και τρεις σταθμοί παρακολούθησης της κυκλοφορίας στα κατεχόμενα, ενώ θα ενσωματωθούν και δύο σταθμοί με σύστημα αυτόματης αναγνώρισης και ένας σταθμός ραντάρ.

Περαιτέρω ανέφερε πως το σύστημα θα υποστηρίζεται και θα παρακολουθείται μέσω του Κέντρου υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων της Μερσίνας, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Η εγκατάστασης του ραντάρ αποσκοπεί στο να  παρακολουθεί την κίνηση στη θάλασσα και στον αέρα. Το ραντάρ θα ενισχύει τις δυο άλλες βάσεις Λευκονοίκου, που λειτουργεί και του Μπογαζιού, που έχει σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί ενώ θα έχει- όπως αναφέρθηκε από τουρκικής πλευράς- σχέση με τη δραστηριότητα των σκαφών που εμπλέκονται και στα ενεργειακά.

Είναι πρόδηλο ότι η κατοχική δύναμη προσπαθεί, στη βάση ενός σχεδιασμού να αξιοποιήσει στο έπακρο τη στρατηγική σημασία της Κύπρου και να τη χρησιμοποιήσει ως μόνιμη στρατιωτική βάση. Είναι προφανές πως η συνεχής αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών και η δημιουργία νέων, είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη.

Και ο στόχος δεν είναι μόνο η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά και η Αφρική κι όχι μόνο.  Είναι ένα γεωπολιτικό στοίχημα για την κατοχική δύναμη.

ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube