Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 6 Αυγούστου 2024

Καταγγελία Μπερίσα για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Ψήφισαν πολίτες από τη Δρόπολη και άλλες περιοχές με πλαστά δελτία ταυτότητας

Καταγγελία Μπερίσα για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Ψήφισαν πολίτες από τη Δρόπολη και άλλες περιοχές με πλαστά δελτία ταυτότητας

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, κατήγγειλε στους υποστηρικτές του ότι στη Χειμάρρα ψήφισαν σήμερα και πολίτες από τη Δρόπολη  και άλλα μέρη.

Δήλωσε ότι στη διαδικασία της ψηφοφορίας ψήφισαν άτομα με πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έληγαν το 2070.

«Σήμερα ψήφισαν στη Χιμάρα και πολίτες που ήρθαν από τη Δρόπολη και άλλες περιοχές, με πλαστά δελτία ταυτότητας, που λήγουν το 2070»,  είπε ο Μπερίσα.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ότι ο αποκλεισμός πάνω από 6 χιλιάδων πολιτών από την ψήφο λόγω λήξης της ταυτότητάς τους είναι πράξη σκανδαλώδης και συνταγματικό έγκλημα.

Ο Μπερίσα κάλεσε επίσης όλους τους επιτρόπους και τους παρατηρητές της αντιπολίτευσης να μετρήσουν με ειλικρίνεια κάθε ψήφο.

«Αξιολογήστε κάθε ψηφοδέλτιο με ειλικρίνεια. Δεν είμαστε σαν αυτούς, είμαστε διαφορετικοί, σεβόμαστε την ψήφο, σεβόμαστε τον ψηφοφόρο. Έχουμε μια μάχη με τον Έντι Ράμα, έχουμε μια μάχη με το ναρκοκράτος, θα κερδίσουμε τη μάχη, θα την κερδίσουμε», είπε, σύμφωνα με την Gazeta Shqiptare.

Δεν επετράπη σε χιλιάδες ψηφοφόρους να ψηφίσουν

 Σύμφωνα με την Shqiptarja, η διαδικασία ήταν ομαλή εκτός από τις περιπτώσεις ψηφοφόρων με ληγμένα δελτία ταυτότητας που δεν επιτρεπόταν να ψηφίσουν. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι στη λίστα υπήρχαν 6.000 ψηφοφόροι με ληγμένα δελτία ταυτότητας, όσο και στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Η αντιπολίτευση έκανε υπεύθυνη την κυβέρνηση Ράμα, ενώ ο υπουργός Επικρατείας για τη Βουλή Ταουλάντ Μπάλα την απέρριψε.  

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube