Ο κ. Σάββα περισυνέλλεξε τα στιγμιότυπα από το διαδίκτυο και κυρίως από σκηνές του τουρκικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εισβολής συνοδευόταν από δημοσιογράφους  και κινηματογραφιστές. Ο κ. Σάββα αφιέρωσε χρόνο να εντοπίσει τις σκηνές και να τις συρράψει σε ένα βίντεο περίπου 13 λεπτών.

Κάποια από τα στιγμιότυπα είχαν προβληθεί και στο παρελθόν κάποια άλλα είναι νέα.

Αρχικά, στο βίντεο του κ. Σάββα, παρατηρούμε τουρκικές εφημερίδες οι οποίες παρουσιάζουν την εισβολή στην Κύπρο. Ακολούθως διακρίνονται ελικόπτερα στη βάση τους,  ενώ στη συνέχεια φαίνονται άρματα μάχης να προελαύνουν και Τούρκοι στρατιώτες κουβαλούν πολεμοφόδια ή και άλλο στρατιωτικό υλικό. Φορτώνουν ελικόπτερα τα οποία αναλαμβάνουν αποστολές ενώ φαίνονται αλεξιπτωτιστές να πέφτουν από αεροπλάνα.  Πλοία βομβαρδίζουν θέσεις της Εθνικής Φρουράς ενώ πέφτουν βατραχάνθρωποι στη θάλασσα, προφανώς  για να προβληθούν μετά οι σκηνές, παρά στο πλαίσιο πραγματικής αποστολής.

Ακόμη προβάλλονται νέες σκηνές από την απόβαση στις ακτές της Κερύνειας και την προσγείωση αλεξιπτωτιστών. Άρματα μάχης σε νέες σκηνές  και στρατιώτες που τα συνοδεύουν. Ξανά πολεμικά αεροπλάνα και άρματα μάχης. Στρατιώτες να μπαίνουν σε απροστάτευτα σπίτια.

Σε άλλα στιγμιότυπα Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι οδηγούνται σε μάντρα ζώων στην Αγύρτα. Παρουσιάζονται τζιπ του τουρκικού στρατού και άρματα μάχης, τα οποία βομβαρδίζουν κάποιους πραγματικούς στόχους ή εκτοξεύουν βλήματα για εφέ. Ένας Ελληνοκύπριος αιχμάλωτος με ψηλά τα χέρια. Φορτηγά με στρατιώτες προχωρούν ενώ σε άλλη σκηνή τυγχάνουν υποδοχής από Τουρκοκύπριους.

Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, μεταξύ τους και ηλικιωμένοι κάθονται στη γη. Μονάδες πυροβολικού βομβαρδίζουν. Πολυβόλα σε άρματα μάχης βάζουν εναντίον κτηρίου, ίσως στην Αμμόχωστο. Τούρκοι στρατιώτες υποστέλλουν την ελληνική σημαία. Παρουσιάζονται επίσης σκηνές από τον φλεγόμενο Πενταδάκτυλο. Σκηνές από τα τείχη, προφανώς της Αμμοχώστου. 

Ο κ. Σάββα ανέφερε στο philenews, ότι όπως διαπιστώνεται από το υλικό που εντόπισε στο διαδίκτυο, οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τις σκηνές αφενός για να παρουσιάσουν προς τα έξω την εισβολή ως μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση και αφετέρου ότι μέσω της απελευθέρωσαν τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι τους υποδέχονται.

Βεβαίως, όπως θα αντιληφθεί όποιος δει το βίντεο, δεν προβάλλουν οτιδήποτε από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν.

Φιλελεύθερος