Ισραήλ 10 Αυγούστου 2024

Ισραήλ: Σειρήνες σε πολλές πόλεις – Προειδοποίηση για εισερχόμενες ρουκέτες και drone

Ισραήλ: Σειρήνες σε πολλές πόλεις – Προειδοποίηση για εισερχόμενες ρουκέτες και drone

Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ

Συναγερμός για εισερχόμενες ρουκέτες και προειδοποιήσεις για εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ακούστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (101/8) σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν στις πόλεις Σαφέντ, Ρος Πινά, Γκαντότ, Τζαχάρ Κφαρ Χανάσι και Καρκόμ.

Τους τελευταίους μήνες είναι πολύ συνηθισμένη η εκτόξευση ρουκετών, αλλά και drone, από τη Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στο έδαφος του Ισραήλ, το οποίο συχνά απαντά με αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις της Χεζμπολάχ.

Γάζα: Οι IDF εξουδετέρωσαν τον ανώτερο διοικητή της Χαμάς, Ουαλίντ αλ Σούσι

Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τον ανώτερο διοικητή της Χαμάς, Ουαλίντ αλ Σούσι, στη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Αλ-Σούσι ήταν επικεφαλής του Γενικού Μηχανισμού Ασφαλείας της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Συμμετείχε στη διαχείριση των πληροφοριών και στη συντριβή της αντίστασης στο καθεστώς.

Εξοντώθηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και της ισραηλινής διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Ράφα

Επιπλέον, ομάδες μάχης της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών πραγματοποίησαν επιδρομές σε στόχους στη νότια Γάζα.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, οι IDF σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν τρομοκρατικές υποδομές.

Επιπλέον, στην περιοχή της Ράφα, τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας “Nahal” σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες και ανακάλυψαν όπλα σε αρκετές κατοικίες.

Αεροσκάφη επιτέθηκαν σε τρομοκράτες που εντοπίστηκαν να κατασκοπεύουν στρατιώτες των IDF στο πεδίο και αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις.

Σε ετοιμότητα το Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχος των ΗΠΑ, σημείωσε στο CNN την Παρασκευή πως η πιθανότητα η Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το Ιράν ολοένα και αυξάνεται. Εάν αυτό συμβεί, τα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να είναι εξίσου άμεσα με αποτέλεσμα την εμπλοκή του Ιράν.

«Όπως έχουν τα πράγματα ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μπορεί να οδηγήσει το Λίβανο να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Δεν μπορούν να φανταστούν τι μπορεί να συμβεί. Μπορούν να πάρουν ως παράδειγμα την εικόνα της Γάζας και θα καταλάβουν», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.

Όσο για τη Χεζμπολάχ, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι πιθανόν να έχει στόχους στρατιωτικές βάσεις στα κεντρικά αλλά και μέσα στο Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται και η έδρα της Μοσάντ. Πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης φέρουν ως πιθανούς στόχους το αρχηγείο της Μοσάντ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κλιμακώθηκε περαιτέρω μετά τον θάνατο του ηγετικού στελέχους της, Φουάντ Σουκρ, την 30ή Ιουλίου σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και, την επομένη, την εξουδετέρωση του αρχηγού των τρομοκρατών της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στη Βηρυτό.

Στην περίπτωση που το Ιράν προχωρήσει σε πλήγμα, θα είναι μετρημένο, αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico κι επιμένει ότι το Ιράν επαναπροσδιορίζει τη θέση του για την έναρξη μεγάλης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έγινε και η προτροπή του Ιρανού πρόεδρου, Πεζεσκιάν, προς τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ να μην προχωρήσει σε μεγάλη επίθεση.

Ισραήλ: «Ναι» σε κάλεσμα ΗΠΑ, Αιγύπτου και Κατάρ για νέες διαπραγματεύσεις στις 15 Αυγούστου
Εν τω μεταξύ, θετική ήταν η απάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην έκκληση των χωρών Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ να βρεθούν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στις 15 Αυγούστου, το Ισραήλ και η Χαμάς, είτε στη Ντόχα, είτε στο Κάιρο. Στόχος να γεφυρωθούν οι διαφορές στην προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να αρχίσουν να την εφαρμόζουν χωρίς καθυστέρηση.

ΗΠΑ: Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν επιτεθεί στο Ισραήλ

Το Ιράν θα υποστεί «σημαντικές» συνέπειες αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, κλιμάκωση που θα απειλούσε τις ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος την Πέμπτη (8/8).

Υπενθυμίζεται ότι η  ένταση στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε περαιτέρω μετά την εξουδετέρωση, στην Τεχεράνη, του Ισμαήλ Χανίγια, του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, μερικές ώρες μετά τον θάνατο σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό του Φουάντ Σουκρ, κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολάχ, την περασμένη εβδομάδα.

Εξοπλίστηκαν με πυραύλους κρουζ και drones οι «Φρουροί της Επανάστασης»

Σημειώνεται πως σε εξοπλισμό των ναυτικών τους δυνάμεων με νέους πυραύλους και drones προχώρησαν οι Φρουροί της Επανάστασης σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε την Παρασκευή (09/08) η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κρουζ προστέθηκε στον ναυτικό στόλο των Φρουρών της Επανάστασης με εντολή του αρχηγού» αναφέρεται.

Οι νέοι αυτοί πύραυλοι «έχουν δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης εκρηκτικής κεφαλής υψηλής ισχύος που είναι μη ανιχνεύσιμη και μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να βυθίσουν τους στόχους τους», πρόσθεσε η ανακοίνωση των Φρουρών.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, συνολικά 2.654 στρατιωτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, εκρηκτικών, μαχητικών και αναγνωριστικών drones, καθώς και μονάδων ηλεκτρονικού πολέμου, ενσωματώθηκαν στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών.

«Αν δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό στα βάθη των θαλασσών και των ωκεανών ανά πάσα στιγμή και να τον σταματήσουμε από απόσταση, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα προβλήματα στα εθνικά μας σύνορα», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

«Στον σημερινό κόσμο, ή πρέπει να είσαι δυνατός για να επιβιώσεις και να είσαι ασφαλής, ή να παραδοθείς – δεν υπάρχει μέση λύση», είπε κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης κατά την οποία παρουσιάστηκε το νέο οπλοστάσιο, σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube